Liviu Dragnea a declarat miercuri ca decizia Comisiei de Buget a Senatului ca plata defalcata a TVA sa fie obligatorie de anul viitor doar pentru companiile de stat si firmele aflate in relatii contractuale cu statul este "mai rea" decat introducerea masurii pentru toate companiile.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

Membrii comisiei conduse de PSD-istul Eugen Teodorovici "s-au inspirat din Itala si nu isi dau seama care sunt efectele unei astfel de masuri", a sustinut Dragnea, intrebat de ziaristi cum comenteaza decizia.

"E mai rea decat TVA split general", a sustinut el.

Reactia sa vine dupa ce Comisia de buget a votat marti modificarea ordonantei privind TVA Split, la propunerea senatorilor PSD, asa incat plata defalcata a TVA va fi obligatorie de anul viitor doar pentru companiile de stat si firmele aflate in relatii contractuale cu statul, potrivit amendamentelor PSD publicate de profit.ro. Pentru celelalte firme sistemul va fi optional in 2018 si obligatoriu doar din 2019, daca se va dovedi functional, au decis senatorii din comisia de buget-finante, prin aprobarea unor amendamente depuse in acest sens.

Acesta a precizat ca nu a avut inca "onoarea" de a discuta cu Eugen Teodorovici, dupa ce comisia condusa de acesta a votat ieri si eliminarea supraaccizei la carburant din textul Ordonantei de Guvern care o introducea.

"O sa avem o discutie si in Comitetul executiv (al PSD) si saptamana viitoare in grupuri, sa ne aducem toti aminte ca majoritatea parlamentara e constituia sa sustina un guvern, nu sa il blocheze", a comentat Dragnea, inainte de a lansa o amenitare la adresa lui Teodorovici:

"Probabil din cauza acestei functii are aceste atitudini, e o functie care poate sa il tulbure foarte mult".