Sofia, Bucurestiul si Varsovia sunt orasele cele mai detestate de angajatii Agentiei Europene a Medicamentului, potrivit unui sondaj intern citat de Politico. Peste 90% dintre angajatii agentiei care va trebui sa se relocheze de la Londra dupa Brexit au spus ca mai degraba ar demisiona decat sa se mute intr-unul dintre cele trei orase.

Trafic pe bulevardul MagheruFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

La polul opus se afla Amsterdam, unde 81% dintre angajati ar fi de acord sa se mute, urmat de Barcelona, Viena si Milano. Reamintim ca 19 orase europene au depus oferte pentru gazduirea Agentiei Europene a Medicamentului, institutiei UE care se va muta de la Londra dupa Brexit.

Rezultatele sondajului printre cei circa 900 de angajati nu fac parte din criteriile oficiale care vor sta la baza deciziei de relocare, dar Comisia Europeana vrea sa evite orice posibila intrerupere a activitatii Agentiei din cauza unui numar mare de angajati care ar refuza sa se mute.

Angajatii au aratat o preferinta clara pentru relocarea in orase din Vestul sau Sudul Europei, potrivit Politico. Orasele din estul Europei se situeaza pe ultimele locuri.

Iata clasamentul complet:

Amsterdam: 81 %

Barcelona: 76 %

Viena: 73 %

Milano: 69 %

Copenhaga: 65 %

Bruxelles: 60 %

Dublin: 55 %

Lille: 53 %

Porto: 52 %

Bonn: 51 %

Stockholm: 48 %

Atena: 28 %

Malta: 28 %

Helsinki: 26 %

Zagreb: 20 %

Bratislava: 14 %

Varsovia: 10%

Bucuresti: 8 %

Sofia: 6 %