Formula de calcul a taxei de prima inmatriculare prezentata miercuri la Bruxelles de catre oficialii romani a fost agreata de Comisia Europeana si unele detalii inca se mai analizeaza", a declarat pentru HotNews.ro Adrian Ciocanea, seful Departamentului pentru Afaceri Europene.

"Se apreciaza ca documentele prezentate de oficialii romani sunt in linie cu legislatia europeana", a spus Ciocanea. Cu toate acestea, a mai explicat el, au mai fost solicitate niste "corectii colaterale" care trebuie transmise saptamana viitoare la Bruxelles. Acestea nu se refera la cifrele prezentate ci la unele aspecte procedurale. "Prima corectie necesara se refera la o mai buna clarificarea a posibilitatilor de contestare - pentru cetateni", a spus Adrian Ciocanea.

A doua corectie se refera la o mai buna justificare a modului cum a fost gandita "grila" de procente.

"In aceste conditii, este foarte posibil ca procedura de infringement sa fie suspendata", a mai declarat secretarul de stat.

O varianta finala a actului normativ, care include aceste corectii, va fi promovata sub forma unei Ordonante de Urgenta pana la 31 ianuarie.