Mihai Fifor, ministrul Apararii, a afirmat marti ca secretarul american al Apararii, James Mattis, a abordat subiectul lupteti anticoruptie in intalnirea bilaterala de saptamana trecuta de la Washington. Reamintim ca HotNews.ro a scris in premiera despre acest subiect, citand surse politice.

"Haideti sa va spun cum s-a desfasurat aceasta discutie si va rog sa imi acordati toata increderea pentru ca am fost singur acolo, la masa aceea. Secretarul Mattis s-a exprimat de maniera urmatoare: <>. Iar raspunsul meu a fost acelasi pe care Guvernul Romaniei l-a dat de fiecare data: am sustinut intotdeauna lupta impotriva coruptiei si vom sustine intotdeauna lupta impotriva coruptiei si l-am asigurat pe domnul Mattis de toata onestitatea si de toata deschiderea noastra. Aici s-a oprit acest subiect, nu aceasta era agenda domnului Mattis, agenda domnului Mattis a fost exact aceea de a sti cum se pozitioneaza Romania ca partener militar in aceasta zona, ca partener strategic, pentru ca trebuie sa recunoastem, este o zona tot mai complicata aceasta de la Marea Neagra", a spus Fifor marti seara la Antena 3, citat de Agerpres.

Reamintim ca ministrul Apararii a efectuat in perioada 17-22 septembrie o vizita de lucru in Statele Unite ale Americii, la Washington, unde a avut intalniri cu secretarul Apararii, James Mattis, cu adjunctul consilierului prezidential pentru securitate nationala, Ricky Waddell, cu membri ai Congresului SUA si cu reprezentanti ai unor companii importante din industria de aparare americana - Raytheon, Lockheed Martin si Bell Helicopters.