DIICOT a facut marti 13 perchezitii la o grupare de 19 persoane care, incepand cu 2011, a racolat tinere care s-au prostituat in Romania si Marea Britanie, informeaza un comunicat al directiei anti-mafia.

Membrii grupului asigurau tinerelor cazare in locuinte inchiriate in Marea Britanie si le ajutau sa se promoveze pe site-urile destinate serviciilor sexuale.

Gruparea este acuzata si ca a spalat bani aducand banii obtinuti din prostitutie din Marea Britanie prin interpusi, sumele fiind folosite la cumpararea de bunuri mobile si imobile.

Dupa perchezitiile facute, procurorii au ridicat cinci masini, 40.000 de lei, 1.000 de euro si 15 telefoane mobile.

"Urmare a echipei comune de ancheta incheiate intre autoritatile judiciare din Romania si Marea Britanie, la data de 19.09.2017 politia londoneza a efectuat 5 perchezitii la 4 bordeluri clandestine si la o resedinta, unde au fost identificate 8 suspecti si 6 tinere care practicau prostitutia", potrivit DIICOT.

In urma cercetarilor efectuate, cei 8 membri au fost arestati, pentru savarsirea infractiunilor de conspiratie la trafic de persoane, conspiratie la proxenetism (controlul prostitutiei) si conspiratie la spalarea banilor.