Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, a initiat luni, la Bruxelles, prima intalnire la nivel de ministri a Trioului de Presedintii pe care Romania urmeaza sa-l deschida la 1 ianuarie 2019, care mai include Finlanda si Croatia, in prezenta reprezentantilor Secretariatelor Generale ale Consiliului si Comisiei Europene, potrivit Agerpres.

In cadrul reuniunii s-a convenit accelerarea ritmului cooperarii, avand in vedere evolutiile politice majore la nivelul Uniunii Europene pe durata mandatului trioului.

'Prin eforturile tuturor partenerilor institutionali implicati, Romania este astazi pe deplin angajata in pregatirea Presedintiei Consiliului Uniunii Europene. Prioritatea Romaniei este sa dea dovada de profesionalism in exercitarea acestui mandat, dar si sa profite de acest moment pentru a-si imbunatati imaginea si consolida pozitia in plan european. Romania este in masura sa organizeze summitul european propus de presedintele Juncker in martie 2019, la Sibiu, daca se va decide acest lucru la nivel de Consiliu', a declarat Victor Negrescu, potrivit unui comunicat remis de MAE.

Agenda reuniunii Consiliului Afaceri Generale la care ministrul Negrescu a participat luni a vizat prezentarea prioritatilor Presedintiei estone a Consiliului Uniunii Europene, pregatirea Consiliului European din 19-20 octombrie, precum si programarea legislativa a Comisiei Europene pana la finalul anului 2018.