Liderul deputatilor UDMR Attila Korodi a declarat la RFI ca reactiile PSD-ALDE in dosarul "Belina" sunt "foarte agresive", transmite News.ro.

"Reactiile sunt foarte agresive, adica foarte tari. Nu putem sa excludem ca vorbim despre doi membri ai Guvernului care au responsabilitati foarte importante in contextul actual. Din cauza aceasta, intr-o oarecare masura, trebuie sa intelegem si nervozitatea, dar mai mult nu pot sa comentez, pentru ca nu stim foarte multe elemente legate de caz", a declarat Korodi.

In ceea ce priveste pozitia UDMR in acest caz, Korodi afirma ca va fi una rezervata, pentru ca nu pot fi trase cincluzii, iar contextul este unul nefast, in care nici sistemul judiciar in sine nu este solid.

"Suntem rezervati si sunt rezervat in a-mi exprima pozitii sau puncte de vedere foarte ferme, pentru ca chiar daca mass-media a fost inundata de informatii, inca nu putem trage anumite concluzii si eu cred ca nici n-ar fi util. Daca sunt elemente care subliniaza si intaresc pozitia procurorilor, atunci procedura trebuie sa confirme lucrul acesta. Daca nu, nu. Oricum, aceasta actiune de amploare vine intr-un context foarte nefast, pentru ca vine in momentul in care in zona publica apar foarte multe comentarii, foarte multe stenograme, care arata ca sistemul judiciar in sine nu este solid la ora actuala. Si din cauza aceasta, sa ne exprimam pozitii, suntem mai degraba rezervati in a exprima", a argumentat liderul deputatilor UDMR.

El a evitat sa dea un raspuns si cu privirea la necesitatea unei demisii in cazul ministrilor Sevil Shhaideh si Rovana Plumb.

"Nu stiu, sincer, nu stiu, am prea putine informatii. Normal ar fi sa zicem, simpatic ar fi daca as spune da, ar trebui sa-si dea demisia. Eu mai degraba as spune acum, vazand si ce scandaluri sunt in zona justitiei, ca nu pot sa dau nici o recomandare la ora actuala", declara Korodi.

El apreciaza insa ca ramanerea celor doi ministri in Guvern poate genera "o slabiciune" in activitatea lor.

"PSD-ALDE, care reprezinta coalitia de guvernare, trebuie sa aiba viziunea si capacitatea de a vedea daca actualii ministri care sunt vizati de actiunea DNA-ului pot sa duca mai departe mandatele lor, cu aceeasi putere sau nu", a sustinut Attila Korodi.