Ministerul roman al Afacerilor Externe a fost informat de catre Ministerul ungar al Afacerilor Externe si Comertului cu privire la sprijinirea de catre Ungaria a candidaturii tarii noastre pentru aderarea la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), potrivit unui comunicat al MAE.

Lista candidatilor nominalizati pentru negocieri de aderare ar putea sa faca obiectul unei decizii in cadrul reuniunii Consiliului OCDE de astazi, 25 septembrie 2017, sau cu prilejul reuniunilor viitoare, mai arata Ministerul roman de Externe.

Ministerul de Externe atribuie decizia Ungariei "demersurilor specifice diplomatiei romanesti din ultima perioada, indreptate spre un dialog de substanta cu statele membre ale organizatiei si cu structurile Organizatiei". Sambata, presedintele PSD, Liviu Dragnea, anuntase pe Facebook ca el a deblocat dosarul dupa o convorbire cu premierul maghiar Viktor Orban.

Reamintim ca Ministerul maghiar de Externe anuntase in urma cu doua saptamani ca Ungaria va vota impotriva aderarii Romaniei la OCDE din cauza ca infiintarea Liceului Catolic din Targu Mures a fost stopata.