Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi a declarat luni, la Europa FM, referindu-se la dosarul "Belina", ca nu este o noutate pentru DNA sa ancheteze ministri, precizand ca dosarul nu este din 2014, ci din mai 2017, aflandu-se intr-o etapa intermediara.

"DNA isi face treaba. Dosarul e intr-o etapa intermediara. Persoanele cercetate in dosar au dreptul sa aduca probe in favoarea lor. In ultimii ani am tot anchetat ministri. Pentru noi nu e o noutate. Am tot anchetat ministri. Insa, s-a creat o confuzie: dosarul nu e din 2014. Ci din luna mai 2017. In 4-5 luni, am facut primele acte si cercetari", a declarat sefa DNA, potrivit News.ro.

Ea a spus ca in presa au mai aparut informatii pe acest subiect, "dar nu inseamna neaparat ca ce scrie in presa e si adevarat". "Dar noi putem sa verificam", a subliniat Laura Codruta Kovesi.

In ceea ce priveste hotararea de Guvern din cazul Belina, procurorul-sef al DNA a declarat: "Noi nu urmarim Hotararile de Guvern. Dar cand apar informatii ca e ceva in neregula cu o hotarare de Guvern, noi ne sesizam din oficiu".