Un barbat arestat preventiv pentru furt calificat, Jonas Jozsef, este acuzat de Parchetul de pe langa Tribunalul Mures ca si-ar fi ucis, prin strangulare, un coleg din camera de detentie, in timp ce se aflau in sectia de Arestati Preventivi din cadrul Penitenciarului Targu Mures, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa al Parchetului de pe langa Tribunalul Mures, in data de 18 septembrie, profitand de starea de vulnerabilitate, boala si varsta inaintata a victimei, Jonas Jozsef 'l-a sugrumat cu mana pe colegul sau din camera de detentie, Gainar Grigore, cauzand decesul acestuia'.

'Potrivit concluziilor provizorii emise de medicul legist, moartea victimei a fost violenta. S-a mai constatat ca acesta prezenta multiple leziuni traumatice pe toata suprafata a corpului, care s-au putut produce prin lovirea cu un corp dur contondent. Inculpatul si victima se aflau in camera de detentie a Sectiei de Arestati Preventivi de la Penitenciarul Targu Mures, aflandu-se in regim inchis. Precizam ca Jonas Jozsef este detinut in cadrul Penitenciarului Targu Mures, Sectia Arestati Preventivi, fiind trimis in judecata in mai multe dosare pentru furt calificat. Victima, Gainar Grigore, se afla in stare de arest preventiv, fiind trimis in judecata pentru comiterea infractiunii de omor. Cercetarile continua in cauza pentru lamurirea tuturor imprejurarilor de fapt in vederea stabilirii raspunderii judiciare', se arata in comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Mures.

Tribunalul Mures a emis mandat de arestare preventiva, pentru 30 de zile, pe numele lui Jonas Jozsef, pentru savarsirea infractiunii de omor.