Un tanar in varsta de 23 de ani, din comuna galateana Balabanesti, a fost prins de politistii rutieri vasluieni intr-o padure din apropierea municipiului Barlad, dormind intr-un autoturism pe care il furase, informeaza Agerpres.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Vaslui, in momentul in care a fost gasit langa Barlad, tanarul se afla deja sub masura controlului judiciar pentru o fapta similara, comisa la inceputul lunii septembrie, tot in judetul Vaslui.

'Barbatul a sustras o masina pe care a condus-o aproximativ 1,5 kilometri. Autoturismul nu a mai mers, oprindu-se undeva la marginea unei paduri, iar barbatul a adormit la volan. Politistii rutieri l-au identificat pe barbatul care a sustras masina si au constatat ca acesta a fost pus sub control judiciar, dupa ce, la inceputul lunii, a sustras o masina din curtea unui parc auto si s-a urcat la volan sub influenta bauturilor alcoolice si fara a avea permis de conducere, provocand un accident', a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Vaslui, Silvia Manta.

In cursul zilei de luni, magistratii de la Judecatoria Barlad vor analiza inlocuirea masurii controlului judiciar cu cea a arestului preventiv pentru tanarul de 23 de ani.

Pe data de 5 septembrie, barbatul a sustras un autoturism dintr-un parc auto de pe raza localitatii Badeana, pe care l-a condus pe Drumul European 581. La efectuarea unui viraj, acesta a pierdut controlul asupra directiei de deplasare, autovehiculul oprindu-se intr-un sant de pe marginea partii carosabile. Imediat dupa avarierea autoturismului, soferul a coborat de la volan si a fugit. Un martor la eveniment a sesizat politistii prin apelul de urgenta 112.