O fetita de un an si noua luni din Galati a ajuns la spital dupa ce a fost lovita de catre concubinul mamei sale, fara ca aceasta sa o apere. Politistii au stabilit ca cei doi adulti au agresat frecvent copilul, provocandu-i leziuni in zone esentiale ale corpului si au dispus retinerea lor, relateaza News.ro.

Politistii din Galati au fost sesizati cu privire la faptul ca, intr-un apartament dintr-un bloc situat in cartierul Micro 19, o minora, de un an si noua luni, este agresata, in mod repetat, de mama ei, o femeie de 23 ani si concubinul ei, de 48 ani.

Astfel, politistii au stabilit ca, miercuri, in timp ce se afla la domiciliu, desi a vazut ca fetita este lovita de concubinul sau, femeia nu a intervenit in apararea acesteia, permitand sa fie agresata in continuare.

Fetita a fost transportata de urgenta la Spitalul pentru Copii "Sfantul Ioan" din Galati, pentru acordarea de ingrijiri medicale, fiind dispusa, in acelasi timp, examinarea medico-legala a acestuia.

Intrucat loviturile aplicate i-au provocat copilei leziuni in zone vitale ale corpului, s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de tentativa la omor si rele tratamente aplicate minorului.

In urma cercetarilor efectuate de politistii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Galati, a rezultat ca, incepand cu sfarsitul lunii mai 2017, fetita a fost lovita frecvent de mama ei si concubinul acesteia.

Cei doi au fost retinuti pe baza de ordonanta, urmand sa fi prezentati instantei cu propunere de arestare preventiva.