Incepand din 17 octombrie, 2017, conducerea Aeroportului International "Avram Iancu" Cluj va fi asigurata de membrii noului Consiliu de Administratie, selectati printr-o procedura independenta de recrutare. Consiliul Judetean Cluj, care este proprietar al regiei Aeroportului, a luat aceasta decizie in sedinta publica de vineri, in ciuda protestelor exprimate de actualul director David Ciceo.

David CiceoFoto: Actual de Cluj

Administratia judeteana aplica prevederile ordonantei privind guvernarea corporatista (OUG nr. 109/2011), luandu-i puterea celui care a gestionat Aeroportul timp de mai bine de 20 ani.

Trebuie precizat ca masura se aplica la toate celelate regii si societati aflate in patrimoniul Consiliului Judetean Cluj, insa, numai directorul Aeroportului, David Ciceo, a protestat fata de procedura de selectie a noilor administratori. Ciceo a sustinut ca transferul puterii catre Consiliul de Administratie ar pune in pericol siguranta aviatiei civile. El l-a amenintat pe presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise, ca ii va informa pe toti partenerii Aeroportului, despre aceasta situatie.

Ciceo poate participa la consursul de director general al Aeroportului dupa ce noul Consiliu de Administratie va declansa procedurile legale.

Citeste tot articolul pe Actual de Cluj