Politistii au facut controale, vineri dimineata, la taximetristii din zona aeroportului Henri Coanda si a aeroporturilor din Cluj-Napoca, Timisoara, Craiova, Bacau si Iasi, anunta News.ro. Au fost verificate aproape 100 de autoturisme si au fost aplicate 48 de sanctiuni contraventionale pentru abateri de la normele care reglementeaza circulatia pe drumurile publice si activitatea de taximetrie, iar un permis a fost retinut, potrivit News.ro.

Actiunea politistilor, care a avut loc sub coordonarea Directiei de Politie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, a vizat depistarea persoanelor care practica ilegal activitatea de taximetrie, a celor care acosteaza persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum si a celor care, desi sunt autorizati, nu respecta regulile de tarifare sau standardul de calitate al serviciilor oferite.

Intr-un interval de doua ore, politistii de la transporturi au verificat 97 de autoturisme, iar in urma neregulilor constatate au fost aplicate 48 de sanctiuni contraventionale.

Dintre sanctiunile aplicate, 41 au fost pentru incalcarea normelor privind circulatia pe drumurile publice, doua pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, iar cinci pentru alte abateri. De asemenea, un permis de conducere a fost retinut.