Presedintele Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen, au vizitat, joi, Liberty Bell si complexul Independence Hall din Philadelphia, potrivit Agerpres.

Dupa ce au vizitat Liberty Bell, seful statului si sotia au putut vedea la Independence Hall un exemplar al Declaratiei privind obiectivele comune ale Uniunii Central Europene, care a fost semnata in 1918 si de Romania.

Independence Hall este un loc cu o simbolistica proeminenta in istoria americana, dar si in ceea ce priveste afirmarea statalitatii tarilor din Europa Centrala, intre care si Romania. In octombrie 1918, in fata acestei cladiri, reprezentantii acestor tari au citit o declaratie, inspirata din principiile presedintelui american Woodrow Wilson, in care se pleda pentru independenta fata de Imperiul Austro-Ungar. Tot in 1918, pe scarile Independence Hall, Thomas Masaryk a proclamat Declaratia privind obiectivele comune ale Uniunii Central Europene, in care pleda pentru independenta natiunilor central-europene, inclusiv cea romana. Declaratia fusese semnata de reprezentantii natiunilor incluse in Uniunea Central Europeana.

Tot joi, presedintele Iohannis se intalneste cu comunitatea de romani din zona Philadelphia.