Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, au descoperit aproximativ 250.000 de pachete tigari de contrabanda, la bordul unui yaht ce naviga sub pavilion sloven, informeaza un comunicat al institutiei.

Yaht sub pavilion sloven, plin de tigariFoto: Politia de Frontiera

Miercuri, in urma informatiilor furnizate de Oficiul European de Lupta Anti-Frauda, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au desfasurat o actiune specifica pe linia combaterii contrabandei cu tigari pe Marea Neagra.

Astfel, navele MAI 2113 si MAI 3008, apartinand Grupului de Nave Constanta respectiv Mangalia au identificat, la aproximativ 14 mile marine est Shabla, ambarcatiunea "RAMONA", sub pavilion Slovenia, pe care au supravegheat-o pana la intrarea in Portul Mangalia.

Echipajul navei era format din patru barbati, trei cetateni ucraineni si un cetatean R. Moldova, cu varste cuprinse intre 37 si 53 de ani.

In urma controlului efectuat asupra yacht-ului, au fost depistate 250.000 de pachete cu tigari marca Toros 2005, de provenienta Duty Free.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor, iar in cauza politistii de frontiera efectueaza verificari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda calificata, fapta prevazuta la art. 270, alin. 3 raportat la art. 274 din Legea 86 din 2006 privind Codul Vamal al Romaniei.