Avocatul Poporului aniverseaza, joi, doua decenii de la infiintare printr-un eveniment la care vor fi prezenti peste 70 de Ombudsmani nationali, regionali si delegati, dar si demnitari ai statului roman, scrie Agerpres.

Adunarea Generala a Institutului European al Ombudsmanului se desfasoara pana vineri in Bucuresti. Cu aceasta ocazie, vor fi alese organele de conducere si are loc o conferinta internationala, in cadrul careia va fi abordata problematica promovarii si apararii drepturilor si libertatilor fundamentale, principalele teme de discutie fiind 'Independenta politica a Ombudsmanului in viitor' si 'Rolul Ombudsmanului in eliminarea discriminarii'.

Oaspetii straini, alaturi de inalti demnitari ai statului roman, vor fi prezenti joi la evenimentul tematic aniversar ''Doua decenii de la infiintarea institutiei Avocatul Poporului'', se arata intr-un comunicat.

In cadrul manifestarii vor fi prezentate, intre altele, principalele etape ale evolutiei institutionale, dar si provocarile cu care s-a confruntat Avocatul Poporului de la infiintarea sa in anul 1997.

La evenimente vor participa peste 70 de Ombudsmani nationali, regionali din Europa, Zona Caucazului si Africa.

Printre invitati se numara si presedintele si secretarul general al Institutului International al Ombudsmanului, presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, presedintele Curtii Constitutionale, Valer Dorneanu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, primarul general al Municipiului Bucuresti, Gabriela Firea, ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Olguta Vasilescu, viceprim-ministrul, ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, procurorul general Augustin Lazar, reprezentanti ai corpului diplomatic, inalti prelati, reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale si sindicale.