Zece judete si Bucurestiul au fost afectate miercuri seara de fenomenele meteorologice periculoase, informeaza IGSU, potrivit Agerpres. Pana la ora 21.00, efecte ale fenomenelor meteo au aparut in 17 localitati din Alba, Cluj, Gorj, Hunedoara, Ilfov, Mehedinti, Prahova, Salaj, Vaslui si Valcea.

Majoritatea cazurilor au vizat interventii locale pentru indepartarea arborilor cazuti pe domeniul public sau evacuarea apei din curti.

Potrivit IGSU, in Capitala, pompierii au actionat pentru indepartarea a 8 copaci cazuti de carosabil, autoturisme sau linii electrice.

In judetul Ilfov s-a actionat pentru extragerea apei din 4 subsoluri si pentru indepartarea unui copac cazut pe carosabil.

De asemenea, in orasul Targu Carbunesti, din judetul Gorj, au fost doborati de vant un stalp de telefonie, un element de constructie (pe carosabil) si mai multi arbori, fiind avariate 7 autoturisme.

Circulatia rutiera a fost afectata temporar din cauza unor copaci cazuti pe carosabil (DN64) in judetul Valcea si a unui panou publicitar in municipiul Deva, din Hunedoara.

In comuna Chinteni, judetul Cluj, au fost afectate din cauza vantului puternic cinci acoperisuri de locuinte.