Municipiul Buzau a fost lovit, in noaptea de marti spre miercuri, de un fenomen meteo extrem de rar. O ploaie cu grindina de marimea unui ou de porumbel a cazut timp de 3-4 minute reusind cu zgomotul produs sa trezeasca din somn mii de buzoieni din municipiul resedinta de judet, informeaza News.ro.

Totul a inceput in jurul orei 2.20 cand un vuiet puternic produs de cadere masiva de gheata a trezit mare parte din buzoieni. Cei mai multi s-au speriat de pagubele pe care gheata le-ar putea produce masinilor din parcari si culturilor inca nerecoltate.

"Am avut avertizari meteorologice pentru grindina. Azi noapte am avut aceasta situatie, din fericire nu a tinut foarte mult si la dispeceratul institutiilor abilitate nu au fost raportate probleme. Este un fenomen care se intampla in ultima vreme datorita schimbarilor climatice. Acum s-a manifestat in special mai mult pe zona municipiului Buzau, insa, cel putin pana acum nu au fost raportate pagube", a declarat prefectul judetului Buzau Carmen Ichim.

Statiile antigrindina din judetul Buzau, aflate in zonele viticole de la Pietroasele si Viperesti, au intrat in actiune si au tras nu mai putin de cinci rachete in urma avertizarilor primite.

Acest lucru a facut ca in zonele respective fenomenul sa nu se manifeste, salvand culturile.