Presedintele comisiei parlamentare de control al Serviciului Roman de Informatii, Claudiu Manda, a anuntat luni ca fostul colonel SRI Daniel Dragomir va fi audiat marti, dupa ce acesta a acuzat ca ofiterii SRI faceau rechizitoriile, iar procurorii DNA le trimiteau in instanta, dar si ca au fost ofiteri acoperiti in justitie.

"Am avut o discutie astazi cu toti membrii comisiei. Am discutat un pic despre cum ar trebui sa functioneze activitatea la comisie. Maine avem prima sedinta ordinara. Am avut o discutie cu domnul Daniel Dragomir. L-am invitat pentru maine, la ora 16,30, la Comisia de control SRI, deci maine la 16,30 va veni. I-am trimis si pe adresa de e-mail pe care mi-a propus-o dumnealui o solicitare scrisa", a declarat Claudiu Manda, potrivit News.ro.

El a spus ca intalnirea cu Daniel Dragomir a fost programata pentru analiza declaratiile facute de fostul colonel SRI.

"Este o intalnire intr-o prima etapa. Am vazut o serie de declaratii facute de domnia sa in mass-media. Comisia SRI isi exprima disponibilitatea de a discuta pe toate detaliile pe care domnul Dragomir poate sa le prezinte, inclusiv cu probe, inclusiv cu chestiuni pe care le poate spune. (...) Va ramane ca domnul Dragomir sa ne spuna, la comisie, cu nume si prenume, lucruri pe care considera ca le poate spune sau lucruri pe care sa speram ca doreste sa le spuna comisiei'', a mai spus Manda.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat martea trecuta, la Parlament, referitor la dezvaluirile pe care le-a facut fostul colonel SRI Daniel Dragomir, fost adjunct al lui Florian Coldea, cu privire la activitatea DNA si a Serviciului Roman de Informatii, ca ceea ce a aparut in spatiul public este foarte grav, iar Dragomir ar trebui chemat "rapid" la audieri in cadrul Comisiei de control al SRI.

"Ceea ce a aparut in spatiul public este foarte grav daca este adevarat. Eu cred ca Comisia SRI, dupa ce maine (miercuri - n.r.) vom alege presedintele, va trebui sa-l cheme rapid la audieri pe acest domn Dragomir, pentru ca astfel de afirmatii nu pot fi lansate in spatiul public fara ca o comisie parlamentara, respectiv ceea de control SRI, sa nu-l audieze", a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD nu a exclus posibilitatea infiintarii unei comisii parlamentare de ancheta, in cazul in care afirmatiile lui Daniel Dragomir se dovedesc a fi adevarate.

"Daca se va constata ca, din ceea ce se va spune acolo, se depaseste competenta Comisiei SRI, atunci se poate lua in calcul si infiintarea unei comisii de ancheta parlamentara", a completat presedintele Camerei Deputatilor.

Intrebat despre documentele facute publice de Daniel Dragomir, potrivit carora sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, solicita mai multe mandate de interceptare pentru a le utiliza in dosare de coruptie, Liviu Dragnea a spus: "Daca aceasta informatie este adevarata, asta mi se pare la fel de grav sau o situatie la fel de grava ca cea care se referea la faptul ca rechizitoriile erau facute in alte institutii si erau livrate doar pentru semnat si pentru insusire la procurori. Sa se solicte mandate de ascultare pe siguranta nationala, terorism, sabotaj ca sa fie acolo un fel de plasa de pescuit, dupa care sa fie livrate, sa se uite pe stenograme sa vada cum ar putea agata o tinta sau alta, asta este de o gravitate exceptionala si Comisia SRI - daca va putea singura, daca nu, se va face o alta comisie - va trebuie sa verifice asa cum n-a mai fost niciodata verificata o astfel de situatie".

Daniel Dragomir a facut o serie de dezvaluiri la Romania TV, potrivit carora rechizitoriile prezentate de procurorii DNA in instanta erau scrise de ofiterii SRI.