Prognoza meteo pentru urmatoarele doua saptamani: Temperaturi in scadere si ploi insemnate cantitativ

de V.M.     HotNews.ro
Luni, 18 septembrie 2017, 15:53 Actualitate | Esenţial


Va ploua in urmatoarele zile
Foto: AGERPRES
Regimul termic va fi in scadere pe durata urmatoarelor doua saptamani, iar ploile insemnate cantitativ vor fi din ce in ce mai prezente in majoritatea regiunilor, atat in intervalul 19 - 22 septembrie, cat si dupa 27 septembrie, reiese din estimarile Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabile pentru perioada 18 septembrie - 1 octombrie, scrie Agerpres.

In Banat, in prima parte a intervalului de prognoza, temperaturile vor fi in scadere fata de cele din saptamana trecuta, urmand a se situa in general in jurul celor normale pentru aceasta perioada din an, iar in zilele de 21 si 22 septembrie caracterizand vremea ca racoroasa. Astfel, valorile medii diurne vor scadea de la 25 - 27 de grade, in 19 septembrie, la 16 - 18 grade in zilele de 21 si 22 ale lunii curente. Minimele nocturne nu vor avea variatii la fel de importante, mentinandu-se apropiate de mediile climatologice, cu valori de 9 - 14 grade. Apoi, din data de 25 septembrie, este estimata o crestere a temperaturilor ce se vor putea situa in mare parte din cea de-a doua saptamana usor peste normele sfarsitului de septembrie, cu 22 - 25 de grade ziua si 10 - 12 grade noaptea, in medie regionala. In intervalul 20-22 septembrie vor fi averse pe arii extinse si local mai importante cantitativ, urmand ca probabilitatea de ploaie sa fie din nou in crestere spre sfarsitul lunii.

In Crisana, in prima parte a intervalului de prognoza, temperaturile - in scadere fata de saptamana trecuta - se vor situa in general in jurul celor normale pentru aceasta perioada din an, iar in zilele de 21 si 22 septembrie vor caracteriza vremea ca racoroasa. Valorile medii diurne vor scadea de la 24 - 26 de grade, in 19 septembrie, la 15 - 17 grade in zilele de 21 si 22 ale lunii curente. Minimele nocturne nu vor avea variatii la fel de importante, mentinandu-se apropiate de mediile climatologice, cu valori de 8 - 13 grade. Ulterior, din data de 25 septembrie, este estimata o crestere a temperaturilor ce se vor putea situa in marea parte din timp peste normele sfarsitului de septembrie, cu 21 - 24 de grade ziua si 9 - 12 grade noaptea, in medie regionala. In intervalul 20 - 22 septembrie ploile se vor semnala pe arii extinse si local vor fi mai importante cantitativ, urmand ca probabilitatea de ploaie sa fie din nou in crestere spre sfarsitul lunii.

In Transilvania, vremea, usor mai calda decat ar fi normal in aceasta perioada din an in primele zile, se va racori apreciabil din 21 septembrie, astfel ca mediile valorilor termice diurne vor scadea de la 20 - 24 de grade spre valori de 14 - 16 grade. Temperaturile minime vor oscila in jurul mediilor climatologice si vor fi de 8 - 12 grade, cu exceptia diminetilor de 19 septembrie si perioada 22 - 24 septembrie cand va fi racoare cu minime de la 5 la 8 grade, mediat pe regiune. Din data de 25 septembrie este estimata o crestere a temperaturilor ce se vor putea situa in mare parte din timp peste normele sfarsitului de septembrie, cu 19 - 22 de grade ziua si 6 - 10 grade noaptea, in medie. In intervalul 19 - 22 septembrie ploile se vor semnala pe arii extinse si local vor fi mai importante cantitativ, urmand ca probabilitatea de ploaie sa fie din nou in crestere spre sfarsitul lunii.

In zona Maramuresului, in prima parte a intervalului de referinta, temperaturile se vor situa in general in jurul celor normale pentru aceasta perioada din an, iar in zilele de 21 si 22 septembrie vor caracteriza vremea ca racoroasa. Astfel, valorile medii diurne vor scadea de la 22 - 24 grade de la inceput spre 15 - 18 grade, in perioada 21 - 23 septembrie. Minimele nocturne nu vor avea variatii la fel de importante, mentinandu-se usor peste cele climatologic specifice, cu valori de 9 - 12 grade. Incepand cu data de 24 septembrie, este estimata o crestere a temperaturilor ce se vor putea situa in majoritatea zilelor din cea de-a doua saptamana usor peste normele sfarsitului de septembrie, cu 22 - 24 de grade ziua si 9 - 11 grade noaptea, in medie regionala. Estimarile indica o probabilitate ridicata de ploaie in mare parte a perioadei celor doua saptamani, dar pentru zilele de 20, 21 si 22 septembrie acestea vor fi mai insemnate cantitativ.

In Moldova, in prima parte a intervalului de prognoza, temperaturile se vor situa in general peste cele normale pentru aceasta perioada din an, iar in zilele de 21, 22 si 23 septembrie vremea va deveni racoroasa. Valorile medii diurne vor scadea, astfel, de la 24 - 26 de grade, in 19 septembrie, la 15 - 17 grade, in zilele de 21, 22 si 23 ale lunii curente. Minimele nocturne nu vor avea variatii la fel de importante, mentinandu-se apropiate de mediile climatologice, cu valori de 8 - 14 grade. Ulterior, din data de 25 septembrie, este estimata o crestere a temperaturilor ce se vor putea situa in mare parte din timp peste normele sfarsitului de septembrie, cu 21 - 23 de grade ziua si 6 - 10 grade noaptea, in medie regionala. In intervalul 19 - 22 septembrie ploile se vor semnala pe arii relativ extinse si local vor fi mai importante cantitativ, urmand ca probabilitatea de ploaie sa fie din nou in crestere spre sfarsitul lunii.

In Dobrogea, intervalul de referinta va debuta cu o vreme mai calda decat ar fi normal in aceasta perioada din an, maximele urmand a se situa, in medie, intre 24 si 28 de grade, iar minimele intre 16 si 18 grade. Sfarsitul primei saptamani va fi caracterizat de o vreme mai racoroasa, cu temperaturi ziua de 21 - 23 de grade si noaptea de 12 - 15 grade. Apoi, este estimata o crestere usoara a temperaturilor, astfel ca cele maxime vor fi de 23 - 26 de grade, iar cele minime de 14 - 16 grade, in medie regionala. In intervalele 20 - 22 si 26 - 29 septembrie probabilitatea de ploaie va fi mai mare si local cantitatile de apa vor fi mai insemnate.

In Muntenia, primele zile ale intervalului de referinta vor fi caracterizate de o vreme mai calda decat ar fi normal in aceasta perioada din an, maximele termice urmand a se situa, in medie, intre 27 si 30 de grade, iar minimele intre 13 si 17 grade. Ulterior, temperaturile vor scadea, vremea devenind relativ racoroasa intre 21 si 23 septembrie cand sunt de asteptat valori mediate regional de 20 - 24 de grade, pe timpul zilei, si 10 - 14 grade noaptea. O crestere de temperatura este estimata din 25 septembrie, astfel ca pentru cea de-a doua saptamana valorile sa se situeze in jurul sau chiar peste cele normale in aceasta perioada din an. In intervalele 19 - 22 si 26 - 28 septembrie probabilitatea de ploaie va fi mai mare, iar local pot fi si cantitati de apa insemnate.

In Oltenia, la inceputul intervalului, vremea va fi mai calda decat normal in aceasta perioada din an, cu maxime termice, in medie, intre 25 si 29 de grade si minime intre 13 si 17 grade. Apoi, temperaturile vor scadea, vremea devenind relativ racoroasa in 21 si 22 septembrie cand sunt de asteptat valori mediate regional de 19 - 21 de grade ziua si intre 9 si 13 grade, noaptea. O crestere de temperatura este estimata din 25 septembrie, iar valorile se vor situa in jurul sau chiar peste cele normale in aceasta perioada din an. In intervalele 19 - 22 si 26 - 28 septembrie, probabilitatea de ploaie va fi mai mare si local pot exista cantitati de apa mai importante.

La munte, dupa un debut de saptamana cu vreme relativ calda, temperaturile vor fi in scadere accentuata. In intervalul 21 - 23 septembrie vremea va deveni racoroasa, cu temperaturi maxime de 5 - 10 grade si minime de la un grad la patru grade, in medie. Vremea se va incalzi apoi usor si treptat, fiind estimate temperaturi in general peste cele normale la sfarsitul lunii septembrie, valori medii diurne de 8 - 16 grade si nocturne de 3 - 6 grade. In intervalul 19 - 22 septembrie, va ploua pe spatii extinse si local vor fi cantitati de apa mai insemnate. Probabilitatea de ploaie va fi, din nou, ridicata in perioada 27 - 29 septembrie.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2512 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by