Premierul Mihai Tudose a hotarat, alaturi de reprezentantii operatorilor de telefonie mobila si ANCOM, infiintarea unui grup de lucru format din reprezentantii operatorilor de telefonie mobila, reprezentantii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si STS, informeaza Guvernul.

Mihai TudoseFoto: Agerpres

Premierul Mihai Tudose se va deplasa luni in zonele din vestul tarii afectate de fenomenele meteorologice extreme, unde va avea discutii cu reprezentantii autoritatilor locale si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, in scopul evaluarii situatiei din teren si identificarii celor mai rapide masuri de interventie si de sprijin pentru persoanele si comunitatile afectate. In jurul orei 15.00, prim-ministrul va coordona Comandamentul pentru Situatii de Urgenta, informeaza Guvernul.

De asemenea, in jurul orei 11.00, premierul s-a intalnit cu reprezentantii operatorilor de telefonie mobila si ANCOM pentru identificarea celor mai eficiente solutii de avertizare a populatiei in cazul fenomenelor meteorologice extreme. Cu aceasta ocazie s-a decis infiintarea unui grup de lucru format din reprezentantii operatorilor de telefonie mobila, reprezentantii Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si STS. Acestia se vor intalni in jurul orei 15.00.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus la Timisoara ca exista discutii, la Guvern, cu operatorii de telefonie mobila, pentru identificarea unor solutii de avertizare prin SMS, in situatii de urgenta.