Aproximativ 100 de persoane s-au intalnit, duminica dupa-amiaza, in Piata Unirii din Iasi pentru a protesta impotriva obligativitatii vaccinarii, ei afirmand ca le sunt incalcate drepturile prin impunerea imunizarii copiilor, transmite Agerpres.

Insotiti de copii, unii dintre participanti au afisat pancarte cu mesaje precum 'Nu vrem obligativitatea vaccinarii copiilor', 'Liber sa aleg', 'Nu exista riscuri', 'Unde exista risc, exista alegere'.

'Dorim sa tragem un semnal de alarma legat de acest proiect de lege pe care noi il consideram abuziv, ilegal, neconstitutional si in felul acesta sa atragem atentia opiniei publice si autoritatilor de faptul ca nu dorim acest proiect de lege. Suntem nemultumiti de obligativitatea vaccinarilor. Sustinem deciziile informate pe care parintii au voie sa le faca, dar nu acest element de obligativitate. Vaccinurile au indicatii, dar si contraindicatii. In momentul in care exista risc, trebuie sa existe si alegere. Statul nu isi asuma raspunderea cu ce se intampla in cazul in care unui copil i se pot manifesta aceste reactii adverse', a declarat Alexandru Vornic, organizatorul protestului.