Curajul soldatilor romani in misiunea NATO din Afganistan continua sa demonstreze cel mai profund angajament fata de apararea libertatii si democratiei, a declarat ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, care a transmis un mesaj de condoleante familiei si prietenilor caporalului Madalin Stoica, precum si camarazilor lui de arme, informeaza Agerpres.

Caporalul Madalin Stoica a murit in AfganistanFoto: Facebook / MApN

''Am aflat cu tristete despre moartea caporalului Madalin Stoica, ucis intr-un incident in Kandahar - Afganistan si despre ranirea altor doi soldati romani. Atat personal, cat si in numele Statelor Unite ale Americii, doresc sa transmit condoleante familiei si prietenilor caporalului Madalin Stoica, precum si camarazilor lui de arme. De asemenea, le doresc insanatosire grabnica soldatilor raniti'', a transmis ambasadorul Klemm, potrivit unui comunicat al Ambasadei.

Potrivit acestuia, ''curajul soldatilor romani in misiunea NATO din Afganistan continua sa demonstreze cel mai profund angajament fata de apararea libertatii si democratiei''.

Caporalul Madalin Stoica avea 41 de ani, era casatorit si avea un copil. Se afla la prima misiune in teatrele de operatii si era angajat al MApN din anul 2002.

In acelasi incident au fost raniti caporalul Ionel Buzea si fruntasul Ionel Toma.