O expozitie a Muzeului Militar National "Ferdinand I" dedicata Primului Razboi Mondial, precum si exercitii de interventie la un dispozitiv exploziv improvizat, parasutari pe apa si recuperari executate de militari se vor desfasura sambata la "AeroNautic Show Lacul Morii 2017". In Parcul Crangasi vor fi organizate ateliere de realizare a nodurilor marinaresti, catarare la panoul mobil de alpinism si traversare pe funicular, informeaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sambata, intre 11.00 si 14.30, in zona Lacului Morii se va desfasura spectacolul "AeroNautic Show Lacul Morii 2017", fiind organizate exercitii demonstrative de parasutare pe apa si recuperare executate de militari din cadrul Fortelor Terestre Romane. Parasutarea se va face dintr-o aeronava C-27J Spartan apartinand Fortelor Aeriene Romane. De asemenea, Fortele Navale Romane sunt vor face un exercitiu combinat elicopter si forte pentru operatii speciale - insertie in apa, recuperare cu cosul, recuperare cu coarda si parasutare la punct fix.

Tot in cadrul spectacolului aeronautic, vor fi prezenti si Iacarii Acrobati, precum si Sorin Bochis, care va face spectacol cu un avion biplan. Brigada Speciala de Interventie "Vlad Tepes" a Jandarmeriei Romane va face un exercitiu demonstrativ de recuperare din apa, iar SMURD va desfasura o simulare de salvare de la inec cu scafandri.

De asemenea, in Parcul Crangasi vor fi spectacole sustinute de Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii Nationale si de ansamblul Cercului Militar Curtea de Arges, iar militarii Brigazii 30 Garda "Mihai Viteazul" vor face o demonstratie de manuire a armamentului.

Muzeul Militar National "Ferdinand" va fi prezent cu o expozitie dedicata Primului Razboi Mondial, vor fi prezentate tehnicile de prim-ajutor si standuri de carte. In plus, publicul va putea asista la exercitii practice de detectie si interventie la un dispozitiv exploziv improvizat, ateliere interactice de realizare a nodurilor marinaresti, catarare la panoul mobil de alipinism, traversare pe funicular, iar cei interesati pot obtine informatii despre recrutarea in Armata Romaniei.

Evenimentul este organizat de Asociatia Aeronautica Romana si Ministerul Apararii.

RATB anunta ca va suplimenta numarul tramvaielor pe linia 41, pentru spectacolul Aeronautic Show.