Unul dintre militarii romani raniti in atacul cu masina capcana din Afganistan de vineri dimineata a murit, informeaza Ministerul Apararii Nationale.

Caporalul Madalin Stoica a murit in AfganistanFoto: Facebook / MApN

Caporalul Madalin Stoica, in varsta de 41 de ani, era casatorit si avea un copil. Se afla la prima misiune in teatrele de operatii.

Madalin a cazut la datorie in urma unui atac cu masina capcana asupra patrulei din care facea parte.

In acelasi incident au fost raniti caporalul Ionel Buzea si fruntasul Ionel Toma. Acestia se afla sub ingrijire medicala la spitalul militar din Kandahar, arata sursa citata.

Militarii se aflau intr-un convoi de patru autovehicule MRAP cand un autovehicul capcana a intrat in blindatul lor. Cei sase militari aflati in vehicul au primit ingrijiri medicale, trei fiind evacuati pe calea aerului.

Ceilalti trei au fost transportati pe roti, conform procedurilor, la spital, pentru investigatii, avand rani minore.

Ministrul apararii nationale, Mihai-Viorel Fifor, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Madalin Stoica si a inaintat Presedintelui Romaniei propunerea de a-i conferi Ordinul Steaua Romaniei in grad de Cavaler, pentru militari, cu insemn de razboi.

Un kamikaze la volanul unei masini capcana a intrat cu masina intr-un convoi al fortelor NATO.

Atacul a "distrus total" vehiculul care transporta militarii romani, a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al provinciei Kandahar, Fazal Bari Baryalai.

Atentatul a fost revendicat de un purtator de cuvant taliban, Qari Yousuf Ahmadi.