Gazeta Matematica nu este interzisa in scoli, nu este un material auxiliar (inspectorul scolar general al Bucurestiului)

de Nicoleta Onofrei     HotNews.ro
Vineri, 15 septembrie 2017, 14:38 Actualitate | Esenţial


Gazeta matematica
Foto: Facebook
Folosirea Gazetei Matematice in scoli nu este interzisa pentru ca nu este vorba de un material auxiliar, a declarat vineri, pentru HotNews.ro. inspectorul scolar general al municipiului Bucuresti, Florian Lixandru, care a precizat ca acelasi lucru este valabil si pentru culegeri.

Acesta a precizat ca Gazeta Matematica nu e interzisa, fiind vorba de o publicatie a Societatii de Stiinte Matematice din Romania.

Acesta a precizat ca nici culegerile de probleme nu sunt interzise, deoarece nu sunt auxiliare.

"Nu impiedica nimeni pe profesor sa foloseasca la clasa culegeri sau sa vina cu fise de acasa. Gazeta Matematica este o revista a Societatii de Stiinte Matematice din Romania. Auxiliarele sunt altceva, chiar asa se numesc, trebuie sa aiba avizul Ministerului pe ele", a spus Lixandru.

Inspectorul scolar general al Capitalei a negat si zvonurile legate de controale in scoli pentru identificarea folosirii de materiale auxiliare neautorizate. "Nu stiu de unde a iesit minciuna asta. Nici nu am avea voie sa controlam ghiozdanele elevilor", a spus el.

In data de 13 septembrie, coordonatorul olimpicilor de matematica l-a intrebat pe ministrul Educatiei, Liviu Pop, intr-o postare pe Facebook, "daca in opinia domniei sale, Gazeta Matematica, un monument al culturii romanesti de peste 120 de ani, este considerat auxiliar interzis in scolile din Romania".

"Cred ca stie ca generatii intregi de matematicieni, ingineri, fizicieni, informaticieni, ce au facut si fac fala Romaniei, au facut primii pasi spre stiinta cu Gazeta alaturi. Pot sa ii spun domnului Pop ca in SUA, Moldova, Germania, Franta ca si in multe alte tari este folosit ca material auxiliar la matematica. Din pacate cativa inspectori generali si directori au interzis deja distribuirea Gazetei Matematice, desi exista un protocol intre Societatea de Stiinte Matematice si minister in acest sens", a scris acesta.

Ulterior, Radu Gologan a precizat ca a fost sunat de ministrul Liviu Pop care si-a exprimat "toata consideratia si sprijinul pentru Gazeta Matematica ca auxiliar pentru matematica de excelenta in scoala".

"Mi-a transmis ca nu se pune problema manualelor unice ci numai a unei singure edituri (i-am sugerat sa comunice mai clar aspectele acestea si sa fie discutate). Auxiliarele vor avea de parcurs o anumita procedura scoala-comitet de parinti-inspectorat, pentru avizare. I-am sugerat ca trebuie sa aiba mult mai multa incredere in profesorii dedicati ce isi aleg auxiliarele strict profesional si tinand cont de posibilitatile financiare ale parintilor. Asteptam si speram ca nu va creste birocratia", a adaugat Gologan.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.
5443 vizualizari

 • +13 (15 voturi)    
  Pop - jenant (Vineri, 15 septembrie 2017, 14:50)

  lp [utilizator]

  ce politruc jalnic ..... Dupa circulara aia magareasca, cu amenintari penale, acum dau usor inapoi - Gazeta Matematica e Ok. A, stati, si culegerile sunt Ok. Si atunci ? puteti fi putin mai explicit ?! (in masura posibilitatilor intelectuale, desigur....)
  • 0 (2 voturi)    
   PSD again (Vineri, 15 septembrie 2017, 20:01)

   Tomato [utilizator] i-a raspuns lui lp

   A fost evident o eroare de comunicare.
 • +10 (10 voturi)    
  Serios? (Vineri, 15 septembrie 2017, 15:04)

  indrea [utilizator]

  Faceţi bine şi definiţi ce-i ăla "auxiliar şcolar"!!! Deja a reacţionat redacţia "Gazetei matematice", simţindu-se vizată :)) :))
  • +4 (4 voturi)    
   "Auxiliar" este definit in proiectul ... (Vineri, 15 septembrie 2017, 16:11)

   CipiM [utilizator] i-a raspuns lui indrea

   ... de metodologie la art 2 pct (1): "[..] se definește termenul de ”Auxiliare didactice” ca fiind materiale-suport elaborate în sprijinul profesorilor și al elevilor, pentru implementarea adecvată și eficientă a curriculumului national. Această categorie de auxiliare poate include: culegeri de texte / cântece, culegeri de exerciții / probleme, culegeri de teste / itemi de evaluare, pachete de fișe de activitate independentă, caiete de muncă / activitate independentă etc., care pot fi prezentate în format tipărit și/sau în format electronic / digital."

   Daca dl Lixandru are dreptate, n-ar fi singura greseala din proiectul de metodologie pt avizarea auxiliarelor: referire la paragraf care nu exista (alin. (3) al art. 3), greseala de gramatica care denatureaza sensul (ultima virgula de la art 2 alin (1) e in plus) ...
   • +1 (1 vot)    
    ETC-ul ăla (Vineri, 15 septembrie 2017, 16:33)

    indrea [utilizator] i-a raspuns lui CipiM

    e teribil de important, mon cher!
    În ce limbaj ţeapăn şi căznit e redactat "proiectul" ăla "cucurigular", ca minţile autorilor pesemne...Jale mare!
 • -11 (13 voturi)    
  mai exista Gazeta Matematica? (Vineri, 15 septembrie 2017, 15:04)

  bancher [utilizator]

  Nu pot sa cred.....ce ne-am mai chinuit noua copilaria si adolescenta,
  • +10 (10 voturi)    
   dar Limba romana? (Vineri, 15 septembrie 2017, 16:09)

   ber [utilizator] i-a raspuns lui bancher

   Citez "ce ne-am mai chinuit noua copilaria si adolescenta" si intreb:
   - Dar Limba romana nu te-a chinuit?
 • +12 (12 voturi)    
  ca-n cele mai absurde filme cu prosti (Vineri, 15 septembrie 2017, 15:06)

  bogdan1477 [utilizator]

  "Nu impiedica nimeni pe profesor sa foloseasca la clasa culegeri sau sa vina cu fise de acasa. Gazeta Matematica este o revista a Societatii de Stiinte Matematice din Romania. Auxiliarele sunt altceva, chiar asa se numesc, trebuie sa aiba avizul Ministerului pe ele", a spus inspectorul scolar geberal Bucuresti

  ministrul Liviu Pop care si-a exprimat "toata consideratia si sprijinul pentru Gazeta Matematica ca auxiliar pentru matematica de excelenta in scoala".

  Deci cum e?!? Culegerile si gazeta sunt sau nu interzise?!?

  Asha se intimpla cind voteaza doar pensionarii si asistatii platiti cu un kil de faina si-o galeata.
 • +9 (9 voturi)    
  Ridicare la cap patrat (Vineri, 15 septembrie 2017, 15:17)

  Hababaeba [utilizator]

  "Toata consideratia si sprijinul pentru Gazeta Matematica ca auxiliar" - dar nu e auxiliar, ca auxiliarele sunt interzise iar asta nu. Totul e clar.

  Poate cineva sa imi explice cum s-a ajuns la acest rezultat in urma operatiei de ridicare a rahatului la putere? (putere = inmultirea intre ei insisi de cateva ori)
 • +6 (6 voturi)    
  Jeguri PSD-iste! (Vineri, 15 septembrie 2017, 15:21)

  Marionette [utilizator]

  Care tulbura educatia si-asa tulbure ca sa fure ei mai mult! Multa greata, inspectore!
 • +2 (2 voturi)    
  Gazeta matematica tine de nobletea unei tari care (Vineri, 15 septembrie 2017, 15:36)

  Maniu [utilizator]

  a apus, civilizational, de mult, o data cu marirea celui dintai agramato-retardat al tarii, distrugatorul moravurilor si fiintei romanesti, dupa chipul si asemanarea caruia sunt si azi "politicienii" (sau cum zicea Pastorel ....).
 • +7 (7 voturi)    
  pentru ministrul invatamintului ! (Vineri, 15 septembrie 2017, 15:46)

  ionelcoroiu2010 [utilizator]

  Manualele de colorat pentru clasa aXII -a , cind apar ??
  • +2 (2 voturi)    
   Nu apar (Vineri, 15 septembrie 2017, 16:00)

   UltimulStingeLumina [utilizator] i-a raspuns lui ionelcoroiu2010

   Ca-l depasesc pe dom' ministru,
   S-ar uita in ele cu acelasi nivel de intelegere ca in Gazeta Matematica
   • +4 (4 voturi)    
    Ma intreb... (Vineri, 15 septembrie 2017, 18:42)

    paonipao [utilizator] i-a raspuns lui UltimulStingeLumina

    daca actualul ministru al educatiei a fost din totdeauna idiot?!
    El spune ca a fost profesor de matematica!
    Cum o fi ajuns sa predea matematica....fara sa utilizeze gazeta matematica si culegerea lui Gheba.
    Si gazeta si absolut orice fel de culegere sunt materiale optionale pe care profesorii le-au folosit in clasa si trebuie sa le foloseasca in continuare.
    Problema psd-istilor este una simpla, vor un invatamant indoctrinat politic cu un nivel subdezvoltat care sa produca pe banda rulanta analfabeti dupa chipul si asemanarea lor.
 • +2 (2 voturi)    
  Asta apropos de articolul d-lui Pantazi (Vineri, 15 septembrie 2017, 15:52)

  lp [utilizator]

  Trebuie sa-si manifeste dezacordul toti cei care se simt lezati de ticalosiile PSD-ului. In momentul in care coordonatorul olimpicilor de matematica il ia la intrebari pe Pop, este evident rezultatul. Asteptam interventiile lui Iohannis (obligatoriu) si ale unor personalitati de necontestat din Romania, medici, oameni de cultura, si de fapt toti cei care vad cu ochi limpezi cum ne indreptam spre dezastru
  • 0 (0 voturi)    
   De fapt ... (Vineri, 15 septembrie 2017, 23:05)

   motanul_gri [utilizator] i-a raspuns lui lp

   ... K. Iohannis a fost unul dintre primii care au reactionat la tentativele pesedistilor de subordonare politica a invatamantului.

   Iata fragmente din declaratiile sale de luni, date cu ocazia deschiderii noului an scolar: "începerea anului școlar îi ia pe unii prin surpridere" .
   "Fiecare Guvern ridică din umeri, aruncând vina pe cei de dinaintea lor, dar așa nu se rezolvă nimic. În România lui 2017, soluția a fost o metodă de mult uitată, precum reîntoarcerea la manualul unic sau recentralizarea la București a tuturor problemelor care nu au fost rezolvate...".
 • 0 (0 voturi)    
  Pt Nicoleta Onofrei (Vineri, 15 septembrie 2017, 16:32)

  CipiM [utilizator]

  Cred ca propozitia "Nici nu am avea nevoie sa controlam ghiozdanele elevilor" ar trebui sa fie "Nici nu am avea voie sa controlam ghiozdanele elevilor".
  Nici profesorii nu au voie sa controleze ghiozdanele elevilor, asa ca varianta propusa de mine are sens. Prima varianta nu pre are suport logic.
 • 0 (0 voturi)    
  Daca stau bine si ma gandesc... (Vineri, 15 septembrie 2017, 18:15)

  abisala [utilizator]

  toate auxiliarele pot fi definite ca si "culegeri". Sa inteleg ca practic ordinul acela de interzicere nu mai exista. Si daca nu mai exista, ei ce mai avizeaza saptamana viitoare?
 • 0 (0 voturi)    
  Profesorii nu au sapca ..... (Vineri, 15 septembrie 2017, 21:26)

  AlexJ [utilizator]

  Cu alte cuvinte, profesorii nu au sapca si pot fi dati afara oricand prin ordinul ministrului,

  de catre un inspector bine plasat,
  angajat pe baza de "competenta" demonstrata prin apartenenta la un partid "bun" (nu unul rau), anti-sorosism sau grad de rudenie cu cine trebuie.
 • +1 (1 vot)    
  un ministru auxiliar (Vineri, 15 septembrie 2017, 23:05)

  anonimicus [utilizator]

  Ordin scris pe genunche ...
 • +1 (1 vot)    
  //\\ (Vineri, 15 septembrie 2017, 23:38)

  LiviuP01 [utilizator]

  Culegerea de texte literare unde se incadreaza in opinia celor din minister???
 • 0 (0 voturi)    
  performanta (Sâmbătă, 16 septembrie 2017, 17:06)

  oparere [utilizator]

  Daca isi imagineaza analfabetul de Pop ca eu am promovabilitate 100% la bac si copiii imi intra la cele mai bune sectii de la Poli lucrand dupa culegeri aprobate la mijlocul anului, se inseala amarnic. Nu am luat niciodata comisionul de 10% care se practica si nu le-am impus copiilor o culegere anume. Imi trebuie cateva saptamani de studiu ca sa ma decid ce sa recomand. Chiar as fi curioasa ce va face daca voi recomanda aceeasi culegere dupa care am lucrat anul trecut si cu care am obtinut rezultate!!! A propos: am primit si eu ceva gratis de la Editura: un exemplar din culegere pe care onorabilul analfabet ar avea pretentia probabil sa-l cumpar din salariul mizer. Sa va fie rusine, puslamalelor promovate de partide si interese obscure!!!


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version