Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, afirma, intr-un interviu acordat Agerpres, ca pregatirea fizica pe care politistii trebuie sa o efectueze saptamanal este facuta, de multe ori, "doar pe hartie", desi acest lucru nu ar trebui trecut la "si altele".

"Am fost interesata sa stiu in ce masura acoperim acea responsabilitate de pregatire fizica pe care o au politistii. Am constatat ca sunt situatii in care acea pregatire pe care trebuie sa o aiba saptamanal este facuta doar pe hartie. De ceva timp am introdus in sistem module de pregatire tactica. (...) Imi doresc ca la nivelul fiecarui inspectorat teritorial de politie sa existe persoane calificate, care sa se ocupe in baza unei programari foarte riguroase de pregatirea politistilor, in asa fel incat sa nu mai fim pusi in situatia in care nici macar sa mai dam nastere la genul acesta de comentarii vizavi de pregatirea fizica a politistului. Imi doresc sa avem in primul rand in planul ordinii publice politisti foarte bine pregatiti", a spus Carmen Dan.

Demnitarul a precizat ca este necesar ca politistii sa fie foarte bine instruiti si in ceea ce priveste conducerea autovehiculului.

"Este important sa aducem in aceste module de pregatire fizica cat mai multi politisti, chiar daca ei pleaca deja din scoala cu aceasta pregatire. Niciodata, din punctul meu de vedere, nu trebuie sa renuntam sau sa ducem intr-un capitol de la 'si altele' acest aspect", a adaugat ministrul.