Statiile de metrou Pantelimon si Basarab 1 vor fi inchise de sambata, timp de patru zile, pentru lucrari de modernizare a instalatiilor de acces. RATB a anuntat ca pentru preluarea bucurestenilor din zona statiei de metrou Pantelimon va infiinta linia naveta 646, care va circula intre terminalele "Republica" si "Soseaua Dudesti-Pantelimon", informeaza News.ro.

De sambata, au loc ultimele lucrari de modernizare a instalatiilor de control-acces la metrou, iar acestea vor fi facute in statiile Pantelimon si Basarab 1, care vor fi inchise pana marti, 19 septembrie.

"Pentru statia de metrou Pantelimon, ca si in cazul celorlalte statii cu un singur acces, Metrorex a informat autoritatile locale si RATB cu privire la desfasurarea proiectului de modernizare si a solicitat sprijin pentru preluarea calatorilor cu ajutorul transportului in comun de suprafata¬, a precizat Metrorex.

RATB a anuntat, vineri dimineata, ca pentru preluarea fluxurilor de calatori din zona statiei de metrou va infiinta linia naveta 646, care va functiona intre terminalele "Republica" si "Soseaua Dudesti-Pantelimon".

Autobuzele vor circula pe traseul: Soseaua Dudesti-Pantelimon, Soseaua Garii Catelu, Soseaua Pantelimon, cu intoarcere in rondul Granitul, apoi pe Soseaua Pantelimon, Soseaua Garii Catelu, Soseaua Dudesti- Pantelimon. Mijloacele de transport vor opri in statiile corespunzatoare liniilor 246 si 400, precum si in statia nou infiintata "Metrou Pantelimon", amplasata pe Soseaua Garii Catelu, inainte de intersectia cu Soseaua Dudesti- Pantelimon, potrivit RATB

Lucrarile de modernizare a sistemului de acces in 41 de statii de metrou - care se incheie in 19 septembrie - includ inlocuirea turnichetilor cu porti batante care faciliteaza accesul calatorilor la metrou si evacuarea rapida in cazul unor situatii de urgenta.