Singurul festival din Romania care imbina acrobatiile aeriene cu cele nautice, potrivit organizatorilor, va avea loc sambata, incepand cu orele 11, in zona Lacul Morii din Bucuresti.

Programul de peste trei ore cuprinde exercitii demonstrative realizate de institutii si cluburi de profil: Ministerul Apararii Nationale - Statul Major al Fortelor Aeriene, Statul Major al Fortelor Terestre si Statul Major al Fortelor Navale; Brigada Speciala de Interventie "Vlad Tepes" a Jandarmeriei, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Resuscitare - SMURD, Iacarii Acrobati, Jurgis Kairys, Clubul de Aeronautica Libera Timisoara, JetSki FreeStyle Team si Yacht Club Mircea, scrie un comunicat de presa al Primariei Sectorului 6.

Evenimentul este organizat de Asociatia Aeronautica Romana, in parteneriat cu Primaria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, si Ministerul Apararii Nationale care are si calitatea de co-organizator.

Tot sambata, 16 septembrie, intre orele 10:00 - 18:00, in Parcul Crangasi va avea loc AeroNautic Expo. Spectatorii pot interactiona cu personalul si tehnica prezentate de:

Ministerul Apararii Nationale cu urmatoarele structuri:

- Statul Major al Fortelor Terestre

- Statul Major al Fortelor Aeriene

- Statul Major al Fortelor Navale

- Comandamentul Logistic Intrunit

- Comandamentul Comunicatiilor si Informaticii

- Directia Management Resurse Umane

- Directia Personal si Mobilizare

- Brigada 30 Garda "Mihai Viteazul"

- Academia Tehnica Militara

- Brigada Speciala de Interventie ¬Vlad Tepes¬ a Jandarmeriei

- Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta

- SMURD

- Asociatia Aeronautica Romana

- Cluburi de profil din domeniile aerian si nautic.

In zona destinata expozitiei statice, copiii si nu numai pot interactiona cu pilotii, marinarii si personalul militar. Pot vedea ce inseamna cariera militara si, de asemenea, pot participa la ateliere de supravietuire, ateliere de catarare pe panou de alpinism, atelier de traversare pe funicular si vor avea parte de multe alte activitati specifice.

Intrarea la spectacol, precum si in zona expozitiei, este libera.