Doisprezece migranti, presupusi a fi venit din Africa de Nord, calatoresc de sapte saptamani intre Istanbul si Odesa pe un feribot danez, incuiati in patru cabine, pentru ca nicio tara nu vrea sa ii preia, scrieGuardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit operatorului feribotului, DFDS, atat Turcia, cat si Ucraina au refuzat sa ii accepte.

“A existat o tendinta catre violenta si agresiuni si au amenintat ca vor sari peste bord… asa ca nu exista alta alternativa decat sa-i incuiem in cabine”, a spus purtatorul de cuvant al DFDS.

Compania a angajat paznici turci si a invitat reprezentanti ONU pe nava pentru a-i chestiona pe barbati, dintre care cel putin sase sunt marocani si patru algerieni.

Ministerul de externe danez a demarat negocieri cu Ankara si Kiev si - pentru ca feribotul navigheaza sub pavilion lituanian - cu Vilnius.

“Problema poate fi rezolvata. Este nevoie doar de o decizie la Ankara si Kiev”, a declarat o sursa din ministerul danez de externe.

Un purtator de cuvant al politiei de frontiera din Ucraina a afirmat ca barbatii voiau sa mearga din Turcia in Romania, dar s-au urcat pe feribotul gresit si au ajuns in Ucraina, care nu ii primeste.

DFDS suspecteaza ca ei au ajuns la bord ascunsi intr-un camion ce a urcat pe feribot.