Pact pentru Romania cere rectorului SNSPA, Remus Pricopie, si decanului Facultatii de Comunicare si Relatii Publice, Alina Bargaoanu, sa intrerupa colaborarea cu sociologul Mirel Palada, fost purtator de cuvant al guvernului Ponta, care l-a lovit miercuri seara, in pauza uneori emisiuni B1TV, pe senatorul Mihai Gotiu. Organizatie sustine ca asocierea cu Mirel Palada ar reprezenta o pata pe imaginea invatamentului superior din Romania.

Pact pentru Romania condamna comportamentul lui Mirel Palada, subliniind ca fostul purtator de cuvant al Guvernului Romaniei devine, in mod regretabil, un simbol al comportamentului golanesc in spatiul public si un promotor al "politicii pumnului in gura", la propriu.

"In acest sens, semnatarii acestei scrisori va solicita incheierea colaborarii dintre Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative si domnia sa. Consideram ca episodul regretabil care l-a avut in prim-plan pe dl. Mirel Palada, cadru didactic asociat al SNSPA, afecteaza in mod ireparabil imaginea institutiilor care se asociaza cu acesta", scriu cei de la Pact pentru Romania.

Potrivit sursei citate, asocierea universitatii cu Mirel Palada "ar reprezenta inca o pata pe imaginea atat de incercata a invatamantului superior din Romania".

"In calitatea sa de cadru didactic, dl. Mirel Palada este responsabil de formarea caracterelor a mii de studenti si trebuie sa reprezinte un model de conduita si moralitate in spatiul public. In acest sens, consideram ca gestul sau nu poate fi nici tolerat, nici acceptat.

Totodata, consideram ca o universitate care promoveaza gandirea critica nu poate fi reprezentata de un cadru didactic incapabil de a accepta opinii diferite de ale sale si care recurge la violenta fizica pentru a-si impune punctul de vedere. De asemenea, chair daca domnia sa are optiuni politice diferite fata de colegul sau de platou, gestul la care a recurs dovedeste lipsa unui respect minimal pentru demintatea publica pe care o ocupa dl. Mihai Gotiu, aceea de vicepresedinte al Senatului Romaniei", argumenteaza cei de la Pact pentru Romania in scrisoarea catre conducerea SNSPA.