Lotul national de informatica pentru Juniori a cucerit o medalie de aur si trei medalii de argint la prima editie a Olimpiadei Europene de Informatica pentru Juniori, desfasurata in perioada 7-13 septembrie, la Sofia, informeaza Ministerul Educatiei.

Medaliatii la Olimpiada Europeana de Informatica pentru JunioriFoto: Ministerul Educatiei

Medalia de aur a fost obtinuta de Matei Tinca (Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti). Medaliatii cu argint sunt Tiberiu Ioan Musat (Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti), George-Alexandru Rapeanu (Colegiul National "Emil Racovita" din Cluj-Napoca) si Mihai Matei Mirica (Liceul Teoretic International de Informatica din Bucuresti).

Punctajele inregistrate la Olimpiada Europeana de Informatica pentru Juniori au contat si in ierarhia celei de a XI-a editii a Olimpiadei Balcanice de Informatica pentru Juniori (JBOI 2017). Astfel, in aceasta competitie rezultatele echipei Romaniei sunt urmatoarele: Matei Tinca si Tiberiu Ioan Musat - medalii de aur, George-Alexandru Rapeanu si Mihai Matei Mirica - medalii de argint.

Lotul olimpic a fost insotit si coordonat de profesorii Eugen Nodea (Colegiul National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu) si Ciprian Chesca (Liceul Tehnologic "Grigore C. Moisil" din Buzau).

Olimpiada Europeana de Informatica pentru Juniori a reunit peste 80 de concurenti din 22 de tari.