Aparatorii medicului Gheorghe Burnei au cerut, joi, la Tribunalul Bucuresti, retrimiterea dosarului la procurori pentru refacerea urmaririi penale si au sustinut ca toti cei 21 de martori trebuiau sa fie cercetati pentru dare de mita, scrie News.ro.

Gheorghe BurneiFoto: More than Pub

"21 de persoane care au dat mita au fost iertate si au fost folosite ca martori. Toti martorii trebuiau sa fie cercetati pentru dare de mita. Este un dosar golit de continut, trebuie trimis dosarul inapoi in faza de urmarire penala. Stiau ca aia au dat mita, i-au chemat si i-au pus sa aleaga: fie deveniti martor, fie inculpati. Si asa au fost iertati. Procurorul avea cunostinta de la inceput ca martorii aia au dat mita si erau suspecti", a sustinut avocatul lui Burnei in fata instantei.

El a mai aratat ca procurorii au favorizat martorii care trebuiau sa fie suspecti, a cerut schimbarea incadrarii juridice si a sustinut ca dosarul ar fi trebuit sa fie instrumentat de DNA.

"Daca nu mai erau martori ci inculpati, nu mai exista probatoriu, aveau doar inregistrarile si atat. Mai cerem schimbarea incadrarii din 22 de infractiuni de luare de mita, in una singura, in forma continuata. Chiar daca sunt mai multe persoane, spune si Curtea Constitutionala... Era esential ca rechizitoriu sa fie intocmit doar cu o singura infractiune. Se impunea o nulitate absoluta in ceea ce priveste competenta. Faptele ce depaseau 10.000 de euro erau trimise la DNA", a mai aratat avocatul.