Adrian Tutuianu a declarat ca, "cu doua saptamani, doua saptamani si jumatate" inainte de a demisiona de la conducerea Ministerului Apararii, martea trecuta, a avut o intalnire cu presedintele Klaus Iohannis, la solicitarea sa, pentru a-l informa despre programul de inzestrare si starea Armatei Romaniei.

Adrian TutuianuFoto: Agerpres

Tutuianu, invitat la Antena 3, a precizat insa ca nu a avut "nu am avut niciun fel de compromisuri, de exemplu, sau de apropieri ciudate de presedintele Romaniei".

Intalnirea a durat o ora si 40 de minute, a mentionat acesta.

Acesta a mentionat ca i s-ar fi parut "normal" ca analiza activitatii sale la conducerea Ministerului Apararii "sa fie facuta cu calm".

Intrebat care este starea in organizatia PSD pe care o conduce, Adrian Tutuainu a raspuns ca "organizatia de Dambovita e nemultumita".

El a negat insa ca ar fi avut intentia de a prelua puterea in PSD: "Nu am avut niciodata o asemenea abordare, e falsa aceasta idee".

Tutuianu a precizat ca a fost invitat de Liviu Dragnea sa aiba o discutie saptamana trecuta. "I-am spus ca deocamdata nu vreau sa am discutii cu nimeni", a subliniat fostul ministru al Apararii.

Intrebat daca ar putea pleca din PSD pentru a se alatura proiectului politic al lui Victor Ponta, Tutuianu a raspuns: "Eu nu plec din PSD decat acasa, eventual. Nu m-am plimbat niciodata prin partide (...) Victor Ponta cred ca a facut o greseala ca a plecat din partid".

Cum a decurs discutia care a dus la demisia sa

Adrian Tutuianu a afirmat ca, timp de o saptamana, a avut mai multe discutii cu Ministerul de Finante "legate de faptul ca nu puteam sa iau bani din trimestrul IV si sa-i trec in trimestrul III pentru a acoperi soldele personalului militar".

Acesta a subliniat ca respectivul comunicat care a antrenat demisia sa "a fost transmis la Guvern cu circa o ora inainte de publicare".

"Cand am fost cautat de dl prim ministru m-am prezentat la guvern am avut o discutie la care a participat si dl Misa, i-am spus dl Misa sa confirme ca am avut acele discutii, le-a confirmat, mi-a spus ca nu trebuia sa platesc drepturile de hrana decat la sfarsitul lunii.

(...)

In acea discutie premierul nmi-a reprosat un lucru pe care il recunosc public si astazi, ca nu i-am dat telefon sa-l informez, va spun sincer ca nu m-am gandit ca din aceasta discutie poate sa iasa o demisie sau macar o problema de imagine pentru guvern si minister. Mi-a spus ca trebuie sa o rezolvam intr-un fel pentru ca presedintele partidului i-a cerut sa vada cum rezolva aceasta chestiune, mi-a sugerat ca daca eu nu plec va trebui sa ma demita. Si atunci eu i-am spus cu demnitate, l-am rugat sa imi dea doua coli de hartie, mi-am scris demisia am lasat-o si am plecat".