In perioada 12-15 septembrie 2017 reprezentanti ai mediului academic din Romania vor fi prezenti la Sevilla la cea de-a 29 a editie a Conferintei si Expozitiei Anuale a Asociatiei Europene pentru Educatie Internationala - EAIE (European Association for International Education), informeaza un comunicat al Consiliului National al Rectorilor din Romania.

Organizat in premiera, sub egida Consiliului National al Rectorilor din Romania, pavilionul Study in Romania este o initiativa destinata internationalizarii invatamantului superior romanesc si este sustinuta prin portalul www.studyinromania.gov.ro, arata sursa citata.

Vor participa 21 de universitati romanesti, impreuna cu reprezentanti ai Ministerului pentru Romanii de Pretutindeni, Ministerului Educatiei Nationale, Agentiei Nationale Erasmus, UEFISCDI, Ambasadei Romaniei in Regatul Spaniei, Federatiei Asociatiilor de Romani din Europa, SUA si Canada (FADERE).

Din perspectiva delegatiei Romaniei, principalele obiective ale participarii sunt reprezentate de cresterea vizibilitatii si atractivitatii Romaniei ca destinatie de studii universitare.

Evenimentul va reuni peste 250 de expozanti si 5600 de participanti din 95 de tari, Conferinta si Expozitia Anuala EAIE reprezentand cea mai importanta reuniune din Europa in domeniul internationalizarii educatiei si a doua la nivel global.