Sotia lui Dorin Cioaba, Sighisoara, a fost ridicata, miercuri, de catre politisti in urma perchezitiilor facute la locuinta familiei in dosarul de evaziune fiscala si va fi dusa la audieri la sediul Politiei Mehedinti. Dorin Cioaba a anuntat ca sunt vizate doua societati administrate de catre Sighisoara care au colaborat cu firme ale romilor din Strehaia, fiind vorba despre patru facturi in valoare de 20.000 de lei despre care anchetatorii sustin ca sunt fictive, transmite News.ro.

Sotia autointitulatului rege international al romilor Dorin Cioaba, Sighisoara, a fost ridicata, miercuri, de polisisti in urma perchezitiilor care au fost efectuate la locuinta familiei dintr-un cartier aflat la marginea municipiului Sibiu.

Sighisoara a fost urcata intr-o masina de Politie si va fi condusa la sediul Politiei Mehedinti pentru audieri.

Dorin Cioaba a declarat presei ca merge si el la Mehedinti pentru a-si asista sotia in calitate de avocat, el avand aceasta specializare.

Dorin Cioaba a precizat ca anchetatorii au cautat documente vizand operatiuni comerciale efectuate intre doua dintre societatile administrate de sotia sa si firme ale romilor din Strehaia.

"E vorba de o firma cu care a lucrat sotia mea la Strehaia Am cumparat niste marfa si au venit si la noi. Eu nu am nicio treaba, numai sotia. Sotia este invinuita ca a colaborat cu acesti oameni. Daca au colaborat doua firme de tigani exista suspiciunea ca tiganii au fraudat statul. Asa inteleg ei sa faca circ ", a declarat Dorin Cioaba.

Acesta a afirmat ca cele doua firme ale sotiei sale sunt in faliment de zece ani de zile, procedura fiind aproape finalizata. De aceea, la domiciliul lor nu au fost gasite documente.

"Am cumparat deseuri de plumb si plumb de la niste firme din Strehaia cu care colaboram. Noi avem filmari, ca la mine in unitate exista camere video, am filmat numarul de masina, am filmat persoanele care au adus marfa, dar domnii considera ca sunt fictive vanzarile. Ne complicam la patru facturi de 20.000 de lei, dar au reusit spectacol mediatic" a mai spus Dorin Cioaba.

In acest dosar, politistii fac perchezitii si la domiciliile si firmele administrate de romii din Strehaia.

Zeci de perchezitii ale politistilor au loc, miercuri dimineata, in Capitala si in opt judete, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalarea banilor cu un prejudiciu de peste 5 milioane de euro. Una dintre perchezitii are loc la locuinta lui Dorin Cioaba, autointitulatul rege al romilor. Anchetatorii ar urma sa puna in aplicare, la perchezitii, 32 de mandate de aducere, a anuntat Politia Romana .