Curtea suprema a decis, marti seara, sa mentina sechestrul pe bunuri si popririle pe o treime din pensii in cazul fostilor ofiteri de Securitate Marin Parvulescu si Vasile Hodis si al lui Tudor Postelnicu, fost sef al Departamentului Securitatii Statului, in dosarul disidentului Gheorghe Ursu, potrivit Agerpres.

Contestatiilor celor trei au fost respinse ca nefondate si decizia este definitiva.

Marin Parvulescu si Vasile Hodis, ofiterii de Securitate care l-ar fi anchetat in anul 1985 pe disidentul Gheorghe Ursu, le-au cerut judecatorilor marti sa le fie ridicate sechestrul pe bunuri si popririle impuse pe o treime din pensii, motivand ca sunt singurele venituri si le este foarte greu sa isi cumpere medicamente.

"Nu se poate pune poprire pentru ca nu exista un titlu executoriu in acest sens. In plus, masura este nelegala deoarece incalca dreptul la proprietate, consemnat in Constitutie", le-a spus judecatorilor Curtii Supreme avocatul lui Vasile Hodis, adaugand ca valoarea de peste 3 milioane de euro a despagubirilor cerute de rudele disidentului Gheorghe Ursu este exagerata.

La randul sau, aparatorul lui Marin Parvulescu a solicitat ridicarea sechestrului, precizand ca acesta nu a incercat sa-si instraineze bunurile.