Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni seara, dupa incheierea festivitatii de deschidere a cladirii noului liceu teoretic cu predare in limba maghiara "Nemeth Laszslo" din municipiul Baia Mare, ca retrocedarea cladirii si transformarea acesteia intr-o scoala arata implicarea autoritatilor locale si reprezinta un exemplu pozitiv, potrivit Agerpres.

"Inainte de orice, este o realizare extraordinara si un exemplu pozitiv ceea ce s-a intamplat si se intampla in Baia Mare, pentru care vreau sa transmit multumiri celor care au fost parteneri, autoritatile locale si nu numai, ca uite se poate daca vrei si daca vrei si te gandesti la viitorul comunitatii, se pot infaptui si lucruri bune", a spus Kelemen Hunor.

Acesta considera ca greselile invatamantului romanesc au fost cauzate de numarul mare de ministri care au trecut pe la Ministerul Educatiei.

"In invatamantul romanesc sunt enorm de multe probleme despre care trebuie sa vorbim. Si daca ne gandim ca in 27 de ani am avut 24 de ministrii si multi dintre acesti ministri au dorit sa dea o directie invatamantului, va dati seama cat de coerent a fost sistemul si de aici lucrurile pleaca spre foarte multe nemultumiri. In momentul in care nu reusesti sa pui cartile pe masa copiilor in momentul inceperii cursurilor, poate ca nu exista in nicio tara civilizata sa nu tipareasca la timp cartile (...). Competitia de pe piata este extrem de importanta, dar sa stai dupa contestatii luni de zile si chiar ani si sa nu reusesti sa tiparesti aceste manuale este extrem de defectuos", a sustinut Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a subliniat ca alocarea a 6% din PIB invatamantului este esentiala.