Cunoscută pentru investigațiile de televiziune încă de pe vremea televiziunii Tele 7abc, realizator al emisiunilor de investigații jurnalistice "Cutia neagră", "60 de minute cu Dana Deac", gazdă ani la rand a "Cafelei cu Sare", prezentator TV, moderator, om de televiziune în toată puterea cuvântului, Dana Deac este o luptătoare în adevăratul sens al cuvântului.

Dana DeacFoto: Blodul Danei Deac

“Sunt unul dintre oamenii care au o istorie plină de lupte, înfrângeri și victorii, dar fără să fi caștigat bătălia în mod definitiv.” - scrie vedeta, pe blogul sau,danadeac.com, lansat luni, 11 septembrie, pentru a fi inspiratie pentru cei care "nu văd soluția din pricina grijilor". Acesta este și motto-ul blogului demarat la scurt timp după ce vedeta s-a operat de cancer tiroidian. Intervenția chirurgicală a fost realizată la mijlocul lunii august 2017.

"În luna iunie am primit vestea că biopsia unui nodul tiroidian anunța un nou cancer. În urmă cu zece ani, am avut prima oară cancer, iar povestea mea a devenit publică. Drama mea pe care o doream închisă în spațiul propriei mele istorii, era de acum un motiv de discuții între prieteni, o puternică motivație pentru persoanele caritabile de a fi de ajutor, în mod concret și consistent, unei jurnaliste pe care o primiseră în casa lor la micul dejun, chiar dacă le oferea o cafea cu sare.", povestește vedeta, pe blogul său, danadeac.com.

"Când esti pe micul ecran, viața ta nu-ți mai aparține în totalitate. Ești expus și acest fapt vine la pachet cu notorietatea. Cancerul meu în formă de fluture ar fi fost cunoscut doar de cei apropiați mie. Campania declanșată în presă pentru a fi ajutată finaciar, suportul primit din partea Fundației Renașterea au contat extrem de mult pentru însănătoșirea mea. Ce a urmat de atunci ține de o istorie personală pe care am împărțit-o cu tot atâția îngeri, așa îmi place mie să le spun, dar și cu tot atâția detractori."

"Am trecut prin multe în acești zece ani. Dar retragerea mea nu a fost totală. Nu am răspuns niciodată cu aceeași monedă celor ce mi-au produs suferință. Încercările prin care am trecut m-au înțelepțit. Mi-au arătat adevărata valoare a vieții. Sunt unul din oamenii care au o istorie plină de lupte, înfrângeri și victorii, dar fără să fi caștigat bătălia în mod definitiv."

https://media.hotnews.ro/media_server1/image-2017-09-11-21996934-0-dana-deac.jpg

captură ecran, blog danadeac.com

Despre lupta cu noul cancer

"De data aceasta, geografia bolii mele mă ducea în Turcia. Am primit din nou ajutor. Spitalul Memorial din Istanbul îmi oferea șansa unei operații în timp util și în condiții excepționale.", scrie, pe blogul sau, omul de televiziune Dana Deac.

Invitată în emisiunea "La Măruță", la Pro TV, Dana Deac a dat detalii despre tratamentul pe care va trebui să îl urmeze, după operația de rezecție a glandei tiroide, efectuate în august, la Istanbul.

Tratamentul, în continuare, se face cu iod radioactiv I131; va petrece câteva zile în buncăr și va sta izolată timp de zece zile.

Ce a mai spus vedeta în emisiunea "La Măruță"

- secția de chirurgie a Spitalului Parhon a fost închisă în luna august, ceea ce a determinat-o să caute alte soluții, cancerul fiind o urgență medicală, astfel încât s-a operat la Istanbul, în condiții foarte bune

- prin intermediul blogului, nu își propune să dea sfaturi, ci doar să își spună povestea. "M-am hotărât chiar să mă filmez și să postez în perioada în care voi avea iradierile cu iod. Pe mine m-ar fi interesat acum, înainte de plecare, să știu prin ce trece un om care face astfel de procedure medicale."

https://media.hotnews.ro/media_server1/image-2017-09-11-21997302-0-dana-deac-emisiunea-maruta-luni-11-septembrie.jpg

captură ecran, emisiunea La Măruță, 11 septembrie

Blogulwww.danadeac.comnu se va rezuma la experiențele medicale și la lupta cu cancerul, este un blog despre lucruri pozitive, despre proiectele și campaniile susținute de Dana Deac. În prezent, vedeta de televiziune este președintele Fundației Orange, poziție din care se implică în proiecte de susținere a educației digitale și în alte proiecte.

Dacă ar da timpul înapoi, omul de televiziune Dana Deac ar alege să trăiască mai echilibrat, să se iubească mai mult, să se bucure de lucrurile aparent mărunte.

Vedeta atrage atenția că, atât timp cât o persoană este sănătoasă, se gândește că nimic nu i se poate întâmpla. Ar fi bine să găsească acest echilibru, această stare de bine cu sine, fără să ajungă în situații grave, de aceea este important să învețe din poveștile de viață ale altor persoane.

Dana Deac a mai spus că o ajută foarte mult faptul că merge la psiholog, ceea ce îi dă putere să treacă prin aceste încercări.

Întrebată de Cătălin Măruță despre teamă, Dana Deac a răspuns: "Dacă mi-e teamă? Să știi că da. Nu pot să spun că sunt… nu fac pe deșteapta. Mi s-au înmuiat picioarele și când am aflat. Eram pe stradă când m-a sunat medicul meu și mi-a spus “Dna Deac, știți, a ieșit cancer la biopsie. Trebuie operație urgent.”

La întrebarea "Cine ți-a fost alături în toată această perioadă?", Dana Deac a răspuns simplu: "Fiul meu. Vlad este cel mai bun prieten al meu."

Măruță:Și cum s-a simțit el când ai trecut prin ce ai trecut?

Dana Deac: "Nu știu dacă ați văzut, a fost o filmare în Mexic, în timpul cutremurului, era o statuie pe un soclu înalt și se clătina. Cam așa a fost și viața lui de câte ori a aflat că am o problemă. "

https://media.hotnews.ro/media_server1/image-2017-09-11-21997009-0-dana-deac-emisiunea-maruta.jpg

    foto stânga: Dana Deac, decorată cu cea mai înaltă distincție a Casei Regale, "Nihil Sine Deo", în 2012 / captură ecran, emisiunea La Măruță, 11 septembrie

  • Blog Dana Deac: www.danadeac.com (lansat luni, 11 septembrie)