Tribunalul Bucuresti a decis, luni, ca la termenul urmator, din 25 septembrie, in procesul incendiului de la clubul Colectiv, care a fost reunit cu cel al fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, sa citeze Ministerul Finantelor, pentru a analiza cererea DNA de introducere in dosar a statului roman drept garant pentru plata despagubirilor catre familiile victimelor incendiului, informeaza News.ro.

La termenul de luni al procesului, reprezentantul DNA a cerut introducerea in dosar a statului roman ca garant pentru plata despagubirilor catre victime, cerere care a fost admisa de instanta. Astfel, Ministerul Finantelor a fost citat pentru termenul urmator, la care trebuie sa trimita un reprezentant.

Tot la termenul de luni de la Tribunalul Bucuresti, rudele a doi dintre tinerii care si-au pierdut viata la Colectiv au cerut despagubiri de cate un milion de euro. Rudele altor patru victime au cerut si ele despagubiri, fara a preciza insa suma.

Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pentru 25 septembrie.

Aceasta cauza a ajuns la Tribunalul Bucuresti dupa ce in 5 aprilie Judecatoria Sectorului 4 a decis sa reuneasca dosarul incendiului de la clubul Colectiv cu cel al fostului primar Cristian Popescu Piedone. Totodata, magistratii au respins cererea urmasilor celor decedati si a ranitilor ca statul sa fie parte in proces pentru plata despagubirilor. Judecatorii au respins si sesizarea Curtii Constitutionale cu o exceptie ridicata de juristul Ministerului de Interne.