Un detinut condamnat la trei ani de inchisoare pentru talharie a parasit, luni dimineata, un punct de lucru, el fiind cautat de politisti si jandarmi pe raza judetului Bihor, au informat reprezentantii Penitenciarului Oradea, potrivit Agerpres.

UPDATE 15.33 Detinutul a fost prins dupa aproape sase ore de o echipa a fortelor de ordine in localitatea Bors, fiind necesara folosirea armamentului din dotare, au informat reprezentantii Penitenciarului Oradea.

"Luni, 11.09.2017, in jurul orei 07.30, s-a constatat ca detinutul Horvath Tibor, in varsta de 22 de ani, condamnat definitiv la 3 ani inchisoare pentru talharie, fara antecedente penale, a parasit un punct de lucru exterior de pe raza localitatii Oradea.

Facem precizarea ca acesta era clasificat in regim deschis si desfasura activitati lucrative fara supraveghere.

In vederea capturarii detinutului, au fost dispuse masuri specifice respectiv: blocarea cailor de acces pe posibilele directii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de cautare formate din personalul unitatii precum si cooperarea cu Inspectoratul de Politie al Judetului Bihor, Inspectoratul Judetean al Jandarmeriei Bihor si Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Bihor", se mentioneaza intr-un comunicat de presa transmis de Penitenciarul Oradea.

Conform acestuia, condamnatul are 1,59 metri inaltime, par negru, fata ascutita, ten masliniu, ochi caprui, statura atletica, la momentul parasirii fiind imbracat cu o pereche de pantaloni de trening gri, geaca trening cu gluga de culoare albastra, incaltaminte sport de culoare alba.

Parasirea fara autorizare a punctului de lucru, aflat in exteriorul locului de detinere, este asimilata infractiunii de evadare si se pedepseste, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu inchisoare de la sase luni la trei ani, au precizat reprezentantii Penitenciarului Oradea.