Legea educatiei trebuie sa inceteze sa mai fie un puzzle ale carui piese se schimba continuu, a declarat luni presedintele Klaus Iohannis la deschiderea anului scolar la Colegiul “Gh. Sincai” din Bucuresti.

Cred intr-o viziune pe termen lung a Educatiei, a afirmat seful statului, amintind de proiectul “Romania Educata”, care se dezvolta “dincolo de scandaluri si polemici sterile”.

El le-a spus celor de la Gh. Sincai ca, din nefericire, “nu peste tot conditiile de invatamant sunt atat de bune ca in colegiul vostru”: “Sunt elevi care incep fara manuale sau in cladiri care nu respecta standardele minime”.

Se pare ca, de fiecare data, pe unii inceperea anului scolar ii ia prin surprindere, a spus Iohannis acuzand ca tot timpul se arunca vina pe guvernele dinainte: “astfel lucrurile nu se imbunatatesc”.

Parintii si elevii sunt supusi unor schimbari majore o data la cativa ani sau - mai nou - mai des, ceea ce le limiteaza semnificativ posibilitatea de a-si urmari traseul educational, a mai acuzat seful statului.