Lucrarile de modernizare a instalatiilor de acces in statiile de metrou Dimitrie Leonida si Costin Georgian incep sambata, anunta Metrorex, si vor dura pana pe 12 septembrie, relateaza News.ro.

Conform calendarului pentru ultima etapa de modernizare, care vizeaza sase statii cu o singura cale de acces, in perioada 9 septembrie - 12 septembrie, vor fi facute modernizari ale instalatiilor de acces la statiile Dimitrie Leonida si Costin Georgian.

Ultimele programate sunt Pantelimon si Basarab 1 unde lucrarile se vor desfasura in perioada 16 septembrie - 19 septembrie. Statiile Tineretului si Aparatorii Patriei, incluse in aceeasi etapa, au fost deja modernizate.

"Perioada maxima estimata pentru inchiderea statiilor de metrou cu un singur acces va fi de 4 zile calendaristice consecutive, dintre care doua lucratoare. Pe parcursul lucrarilor, personalul Metrorex va asigura asistenta necesara calatorilor", anunta regia.

Pana la inceperea acestei ultime etape, Metrorex a modernizat 66 de accesuri din 35 de statii.

Metrorex precizeaza ca a solicitat RATB sprijin pentru preluarea calatorilor cu ajutorul transportului in comun de suprafata, pentru perioadele in care se vor desfasura lucrarile.