Seful PSD, Liviu Dragnea, a afirmat vineri seara ca a oferi inca o data posibilitatea romanilor sa aleaga daca isi tin banii la Pilonul II de pensii, administrat privat, sau la stat reprezinta "un lucru bun" si a criticat "comisionul de 2,5%" perceput de administratorii acestui Pilon "din banii nostri".

Dragnea si TudoseFoto: AGERPRES

"Faptul ca noi intentionam sa mai dam odata posibilitatea romanilor sa opteze mi se pare un lucru bun", a spus el.

Intrebat la Bistrita Nasaud cum comenteaza declaratia facuta in urma cu o zi de premierul Mihai Tudose, care a spus ca Pilonul II de pensii nu va fi desfiintat, dar va deveni optional, Dragnea a raspuns: "Bine a facut ca a declarat asta".

Liderul PSD a anuntat ca in curand se va termina o analiza a modului cum functioneaza "acele institutii, respectabile" care gestioneaza Pilonul II de pensii iar aceasta analiza va fi facuta publica.

Liviu Dragnea a criticat faptul ca administratorii Pilonului II de pensii percep un "comision de 2,5%" "din banii nostri", in conditiile in care "intelegerea initiala", spune el, "era ca acel comision sa fie pentru primul an".

"Au trecut totusi zece ani, acel comision nu-si mai are rostul", a continuat el, sustinand ca "sunt si alte comisioane pe care le opresc".