Primaria Municipiului Bucuresti si Regia Autonoma de Transport Bucuresti au programat vineri, in jurul orei 14.00, probele tehnice in vederea punerii in functiune a tramvaielor in zona pasajului Piata Sudului, pe Calea Vacaresti.

Potrivit Primariei Capitalei, se urmareste verificarea starii tehnice a liniilor, refugiilor, elementelor de protectie etc. de pe portiunile neutilizate pana in prezent, in zona afectata de constructia Pasajului Piata Sudului.,

Probele care vor avea loc vineri pregatesc reluarea circulatiei liniei 1 pe vechiul traseu.

Beneficiile oferite de repunerea in functiune a liniei 1 in aceasta zona sunt date in primul rand de faptul ca aceasta linie circulara inconjoara centrul si cartiere vechi ale orasului, trece prin toate sectoarele Capitalei, asigurand o legatura directa intre diverse puncte de interes si zone comerciale￯, anunta Primaria Capitalei.

Reluarea circulatiei pe linia 1 completeaza necesarul de transport asigurat de liniile radiale de troleibuz, autobuz si chiar de metrou.

Primaria Bucuresti face un apel catre cetatenii care locuiesc sau lucreaza in zona sa parcheze in locurile special amenajate, si nu pe linia de tramvai, pentru a nu impiedica verificarile programate.

In cadrul proiectului "Modernizare infrastructura rutiera Piata Sudului", a fost reabilitata si modernizata linia de tramvai din zona adiacenta Pietei Sudului, atat pe Calea Vacaresti, cat si pe Soseaua Oltenitei.