Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a fixat pentru 25 octombrie termenul la care va fi discutata actiunea disciplinara promovata de Inspectia Judiciara cu privire la procurorii DNA Marius Bogdan Bulancea, Paul Silviu Dumitriu si Jean Nicolae Uncheselu, anunta Agerpres.

'Procedura disciplinara se completeaza cu normele de procedura civila care implica o etapa preliminara scrisa de comunicare catre parti (Inspectia Judiciara, respectiv cei trei procurori) a actiunii disciplinare si a intampinarii, in vederea respectarii dreptului la aparare si a contradictorialitatii. Sectiile CSM au rol de instanta de judecata (prima instanta) in materie disciplinara, astfel ca actiunea disciplinara se comunica 'paratului' caruia trebuie sa i se acorde un termen de 25 zile pentru depunerea intampinarii socotit de la data cand primeste actiunea. De asemenea, intampinarea se comunica 'reclamantului' (in cazul nostru - Insp. Jud.) pentru a formula si depune raspuns la intampinare in maxim 10 zile de la data la care a primit intampinarea', a explicat purtatorul de cuvant al CSM, Stefan Lucaciuc, motivul pentru care a fost acordat termen la sfarsitul lunii octombrie.

Pe 6 septembrie, Inspectia Judiciara anunta ca a exercitat actiunea disciplinara fata de procurorii Marius Bogdan Bulancea, Paul Silviu Dumitriu si Jean Nicolae Uncheselu de la Directia Nationala Anticoruptie - Structura Centrala pentru indeplinirea functiei cu grava neglijenta, in legatura cu dosarul privind Ordonanta 13.

Potrivit unui comunicat al IJ, actiunile celor trei procurori au avut ca rezultat incalcarea principiului separatiei puterilor in stat si deteriorarea increderii si a respectului opiniei publice fata de functia de magistrat.