Procurorul general Augustin Lazar, seful DNA, Laura Codruta Kovesi, si presedintele CSM, Mariana Ghena, au venit, joi, la Ministerul Justitiei, pentru a avea cu ministrul Tudorel Toader o sedinta premergatoare sosirii in Romania a comisiei MCV, anunta Agerpres.

Augustin Lazar si Tudorel ToaderFoto: Colaj foto / Sursa: Agerpres

'Este o sedinta pregatitoare. Este o discutie pregatitoare. Noi ne-am pregatit din punct de vedere al Consiliului Superior al Magistraturii', a precizat Mariana Ghena la intrarea in Ministerul Justitiei.

Intrebata in ce masura a indeplinit CSM obiectivele din ultimul raport, Ghena a raspuns: 'In mare masura. De fapt, aspectele asupra carora CSM s-a aplecat, le-a analizat si le-a interpretat sunt incluse intr-un raport preliminar pe care l-am comunicat Ministerului Justitiei si el se afla pe site-ul Consiliului'.

Augustin Lazar a precizat ca, la invitatia ministrului, se va face o analiza a progreselor realizate in ce priveste MCV. 'Urmeaza sa primim vizita expertilor europeni si in aceasta situatie e important sa stim care sunt progresele realizate', a mai spus Lazar.

In schimb, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi nu a dorit sa dea declaratii jurnalistilor.