Patronul restaurantului Beirut, George Karam, unde, in aprilie 2014, trei tinere si-au pierdut viata intr-un incendiu, a fost condamnat, miercuri, de Judecatoria Constanta la zece ani de inchisoare. Instanta a stabilit, de asemenea, si daune morale de peste sapte milioane de euro, scrie News.ro. Sentinta nu este definitiva si poate fi atacata.

Judecatoria Constanta a pronuntat, miercuri, sentinta in dosarul in care opt persoane si doua societati comerciale au fost trimise in judecata dupa ce, in aprilie 2014, a izbunit un incendiu la restaurantul Beirut din Constanta, in urma caruia trei tinere si-au pierdut viata.

Astfel, patronul localulului, George Karam, a fost condamnat la sase ani de inchisoare pentru distrugere din culpa, cinci ani de inchisoare a primit pentru savarsirea infractiunii de complicitate la realizarea constructiilor cu nerespectarea cerintelor esentiale a existentei acestora, in forma agravata, doi ani pentru abuz in serviciu si pedepse cuprinse intre opt luni si un an si patru luni pentru alte infractiuni. El a fost achitat pentru comiterea infractiunii de primire la munca a unor persoane fara incheierea contractelor de munca.

Instanta a decis sa aplice lui George Karam pedeapsa cea mai grea, de sase ani de inchisoare, la care se adauga un spor de o treime din totalul celorlate pedepse stabilite, adica patru ani, iar in final acesta va excuta pedeapsa de 10 ani de inchisoare.

Judecatoria Constanta i-a interzis lui George Karam, pe o perioada de cinci ani, sa fie ales in functii publice si sa mai desfasoare activitati de asigurare a serviciilor de servire a mesei pentru clienti, dar si sa comunice cu partile civile din dosar.

Societatea Middle East Parteners SRL a fost obligata la plata unei amenzi penale de 860.000 de lei pentru savarsirea infractiunilor de distrugere, complicitate la realizarea constructiilor cu nerespectarea cerintelor esentiale a existentei acesteia, in forma agravanta, si pentru complicitate la abuz in serviciu. De asemenea, Judecatoria Constanta a suspendat activitatea firmei pentru un an.

Un alt inculpat in dosar, Constantin Pavel, a primit o pedeapsa de opt ani si sapte luni de inchisoare pentru comiterea infractiunilor de distrugere din culpa, neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca, realizarea constructiilor cu nerespectarea cerintelor esentiale a existentei acestora, in forma agravata, fals in inscrisuri sub semnatura privata, in forma continuata.

De asemenea, societatea SC Tinel Cristi SRL a fost obligata de instanta la plata unei amezi penale de 740.000 de lei si suspendarea activitatii de constructii pentru un an.

Dumitru Jurca, instalator autorizat, un alt inculpat, a primit o pedeapsa de sapte ani si o luna de inchisoare pentru comiterea infractiunilor de distrugere din culpa, abuz in serviciu, fals intelectual in forma continuata, uz de fals si neluarea masurilor legale de securitatea si sanatate in munca.

Judecatoria Constanta i-a mai condamnat pe Florin Iordache la plata unei amezi penale de 7.200 de lei, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, pe Sultana Nirlu si pe Gheorghe Nirlu, la cate trei luni de inchisoare cu suspendare pentru comiterea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

De asemenea, instanta a le-a condamnat pe Mihaela Zdru, la doi ani si cinci luni de inchisoare cu suspendare si pe Florentina Coroianu, la un an si o luna de inchisoare cu suspendare, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Judecatoria Constanta a mai decis ca George Karam, Dumitru Jurca, Constantin Pavel, SC Middle East Parteners SRL, SC Tinel Cristi SRL si partea responsabila civilmente SC Engie Romania SA pentru Dumitru Jurca sa achite in solidar partilor civile din dosar peste 7,2 milioane de euro.

Decizia Judecatoriei Constanta nu este definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de zece zile de la comunicare.

In 5 aprilie 2014, un puternic incendiu a izbucnit la Restaurantul Beirut din Constanta, iar in uma acestuia trei tinere au murit, iar alte doua persoane au fost ranite, focul fiind stins de pompieri dupa mai bine de cinci ore.