OFICIAL Inspectia judiciara a demarat actiunea disciplinara impotriva procurorilor DNA care au anchetat modul in care s-a adoptat OUG 13 la sesizarea site-ului Lumea Justitiei si acuza "incalcarea grava a principiului separatiei puterilor in stat"

de D.Tapalaga     HotNews.ro
Miercuri, 6 septembrie 2017, 12:43 Actualitate | Esenţial


Inspectia judiciara a pornit, miercuri, actiunea disciplinara impotriva procurorilor Marius Bulancea, Paul Dumitriu si Jean Uncheselu, acuzati de exercitarea functiei cu rea credinta in dosarul in care au anchetat modul de adoptare al OUG 13, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare. Cercetarea inspectiei a pornit de la o sesizare formulata in martie 2017 de Jurindex Media SRL, firma detinuta de jurnalistii Adina Anghelescu si Razvan Savaliuc, editorii site-ul Lumea Justitiei (Luju).

UPDATE: Inspectia judiciara a confirmat oficial actiunea disciplinara fata de cei trei procurori, pe care ii acuza de "incalcarea grava a principiului separatiei puterilor in stat".

Cum motiveaza Inspectia Judiciara actiunea disciplinara impotriva celor trei procurori:

I. Cu referire la nerespectarea normelor de drept procesual care reglementeaza competenta DNA:

Prin conduita adoptata de procurorul sef sectie (Marius Bulancea -n.red) si procurorul sef adjunct sectie (Paul Dumitriu - n.red.), in ceea ce priveste inregistrarea denuntului formulat la 31 ianuarie 2017 si constituirea dosarului cunoscut opiniei publice drept "Ordonanta 13", anterior completarii denuntului cu elemente noi de natura sa atraga competenta DNA au fost nesocotite dispozitiile art. 294 alin. 1 si 3 din Codul de procedura penala (CPP), art. 58 alin. 1 si 2 din CPP, dispozitiile procedurale din Legea nr. 78/2000 si din Legea nr. 115/1999 la care fac trimitere prevederile art. 3 alin. 1 lit. a, art. 13 si art. 24 din O.U.G. nr. 43/2002, cu modificarile ulterioare.

II. Cu referire la nerespectarea normelor de drept procesual in efectuarea urmaririi penale:

Nerespectarea normelor de drept procesual in exercitarea atributiilor de serviciu care impuneau organului judiciar, pe de o parte, solutia de clasare fara a efectua acte de urmarire penala ca urmare a incidentei unuia dintre cazurile care impiedica exercitarea actiunii penale si, pe de alta parte, sa nu dispuna inceperea urmaririi penale cu privire la fapta, intrucat toate faptele reclamate in cauza priveau in realitate aspecte legate de procedura de adoptare a unui act normativ, respectiv aspecte de oportunitate si legalitate care nu cad sub incidenta controlului organelor de cercetare penala, indiferent de incadrarea juridica stabilita de catre procuror (art. 294 alin. 3 din CPP si art. 315 alin. 1 lit. b din acelasi cod si respectiv, art. 305 alin. 1 din CPP).

Totodata, inspectorii judiciari au retinut in sarcina procurorului sef sectie incalcarea dispozitiilor art. 304 alin. 2 cu referire la prevederile alin. 1 CPP, manifestata in raport de masurile dispuse in ceea ce priveste efectuarea urmaririi penale in dosar (in legatura cu desemnarea unui al doilea procuror de caz si cu semnarea a numeroase adrese intocmite in cauza, transmise altor institutii, avand ca obiect solicitarile formulate de catre procurorii de caz in interesul urmaririi penale efectuate) si neexercitarea din oficiu a atributiilor privind infirmarea actelor sau masurilor date de procurorii de caz cu nerespectarea dispozitiilor legale, raportat si la dispozitiile art. 30 alin. 1 lit. a din Regulamentul de ordine interioara al DNA, aprobat prin Ordinul nr. 1643/C/15.05.2015 al Ministrului Justitiei, publicat in Monitorul Oficial nr. 350 din 21 mai 2015.

Urmarea imediata produsa, retinuta in rezolutie, desi nu conditioneaza existenta abaterii disciplinare savarsita in modalitatea identificata (grava neglijenta), consta in :

- incalcarea grava a principiului separatiei puterilor in stat, garantat de art. 1 alin. 4 din Constitutie, astfel cum s-a constatat deja prin Decizia nr. 68 din 27.02.2017 pronuntata de catre Curtea Constitutionala, in raport de conduita adoptata de procurorii cercetati, care s-au considerat competenti sa verifice oportunitatea, respectarea procedurii legislative si, implicit, legalitatea adoptarii ordonantei de urgenta a Guvernului;

- deteriorarea increderii si a respectului opiniei publice fata de functia de magistrat, cu consecinta afectarii imaginii justitiei, ca serviciu public, in raport de faptul ca, data fiind conduita concreta adoptata de procurorii cercetati, concretizata in incalcarea normelor de procedura penala aratate, s-a constatat de catre Curtea Constitutionala, prin aceeasi decizie, faptul ca Ministerul Public nu doar ca si-a depasit atributiile prevazute de Constitutie si de lege, dar si-a si arogat atributii ce apartin Curtii Constitutionale sau puterii legislative.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la raspunderea magistratilor in cauza, mai precizeaza Inspectia judiciara.


Lumea Justitiei anunta intr-un articol publicat pe data de 29 iunie ca inspectia judiciara a inceput cercetarea disciplinara impotriva celor trei procurori. Actiunea disciplinara impotriva celor trei echivaleaza cu trimiterea la judecata CSM si este semnata de inspectorul Adriana Romanescu Pampu, directoarea Directiei de Inspectie pentru procurori.. La cercetarea disciplinara a mai participat un inspector, Mihaela Focica, care a facut opinie separata. Potrivit surselor HotNews.ro, impotriva ei s-a facut o sesizare disciplinare pentru a fi scoasa din acest dosar, astfel incat a ramas doar inspectorul Romanescu.

Propunerea inspectorului urmeaza sa fie analizata in sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii care poate dispune sanctionarea celor trei procurori cu masuri care pot merge pana la excluderea din magistratura sau poate respinge propunerea de sanctionare, care a promovat actiunea disciplinara.

Background. In dosarul privind OUG 13 de modificare a codurilor penale, procurorii DNA au dispus, in 24 februarie, clasarea cauzei avand ca obiect infractiunea prevazuta de articolul 13 din Legea 78/2000, respectiv folosire a influentei ori autoritatii ca persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Anchetatorii au mai decis atunci disjungerea si declinarea la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru solutionarea cauzei legata de cinci infractiuni, respectiv: favorizare a faptuitorului; prezentare cu rea-credinta, de date inexacte, Parlamentului sau presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului (prevazuta si sanctionata de Legea 115/1999 - a raspunderii ministeriale); sustragerea sau distrugerea de inscrisuri; sustragerea sau distrugerea de probe ori de inscrisuri; fals intelectual.

Pe data de 26 iunie, procurorii Parchetului General au dispus clasarea dosarului privind adoptarea de catre Guvern a Ordonantei 13, care viza modificarea Codurilor penale si introducerea unui prag de 200.000 de lei pentru abuzul in serviciu, anunta News.ro. Adoptarea OUG 13 de catre Guvernul Grindeanu, la finalul lunii ianuarie, a provocat cele mai ample proteste de strada inregistrate in Romania dupa Revolutie.

Decizia Curtii Constitutionale. Pe data de 8 februarie 2017, presedintele Senatului a solicitat Curtii Constitutionale sa se pronunte asupra existentei unui conflict juridic de natura constitutionala dintre Guvernul Romaniei si Ministerul Public - Directia Nationala Anticoruptie, generat de demersurile procurorilor din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, constand in anchetarea circumstantelor in care a fost elaborat proiectul de ordonanta de urgenta a Guvernului referitor la modificarea si completarea Codului penal, respectiv a Codului de procedura penala.

Prin decizia nr. 68 din data de 27 februarie 2017, Curtea Constitutionala a decis ca "prin verificarea circumstantelor in care a fost adoptata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.13/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal si a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedura penala, Ministerul Public - Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie si-a arogat competenta de a efectua o ancheta penala intr-un domeniu care excedeaza cadrului legal.

Directia Nationala Anticoruptie sustinea ca Ministerul Justitiei a distrus un document de la Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul in care proiectul OUG 13 primea, cu foarte putin timp inainte de aprobarea in Guvern, aviz de oportunitate cu observatii si propuneri.

DNA preciza ca actul normativ avea, cu cateva ore inainte de aprobare, doar avizul Ministerului Afacerilor Interne, legat strict de infractiuni din domeniul circulatiei rutiere, si al Consiliul Legislativ, cu observatii privind caracterul de urgenta, iar ministrul Afacerilor Externe a semnat proiectul in sediul Guvernului, deoarece i s-a solicitat "pe loc" acest aviz.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9850 vizualizari

 • +48 (64 voturi)    
  " exercitarea functiei cu rea credinta " (Miercuri, 6 septembrie 2017, 12:50)

  si_mort_va_vad [utilizator]

  ?!?!? Cum isi permit ei sa intre in guberniu ziua ca procurorii peste " Noaptea ca hotii " !?!?!?

  Rea credinta !!!!

  REA , REA, REA !!!!!
  • +18 (34 voturi)    
   Arestarea judecatorilor corupti de la CCR (Miercuri, 6 septembrie 2017, 14:41)

   Cozmin II [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

   Inspectia judiciara a incaput pe mina mafiei psd, la fel ca si CCR, CSM si ICCJ.
   Deciziile CCR se aplica doar ulterior publicarii lor.
   Anchetarea guvernului mafiei s-a facut inaintea Deciziei aberante a CCR.
   De la acea Decizie aberana a CCR, cum ca infractorii din guvern nu pot fi anchetati, trebuia iesit masiv in strada zilnic, pina la revocarea din CCR a judecatorilor corupti, aflati in solda mafiei psd.
   Nici acum nu este foarte tirziu, dar dupa adoptarea modificarilor in legile justitiei, nu se va mai putea face nimic.
   Mafia psd va pune mina integral pe justitie, va pune mina integral pe tara.
  • -18 (38 voturi)    
   Asa-i. Lovitura de stat nereusita e cam mult... (Miercuri, 6 septembrie 2017, 14:48)

   newlook [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

   Asa-i. Lovitura de stat nereusita e cam mult...

   Este clar in manualul "Lovituri de stat, 101": daca dai lovitura de stat, cel mai bine e sa-ti reuseasca. Republica Procurorilor n-a stiut asta in februarie (bine, de acord, procurorii astia, in general, n-au fost vreodata prea destepti).
   Acum vine plata.
   • +6 (22 voturi)    
    ... (Miercuri, 6 septembrie 2017, 15:00)

    pathfinder [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    Si mai fasi mai saliutuli mai, ha?
    Carevasizica lovitura de stat au facut procurorii bre si nu aia noaptea ca hotii, mai saliutulii mai...
    Si spune driept, cum e clima in Canada, la Tiraspol acolosa?
    Riesi?

    P.S. "Acum vine plata."
    Asa-i bre, vine ea si la tine, stai linistit!
   • 0 (6 voturi)    
    rusnacule, mai canta (Miercuri, 6 septembrie 2017, 19:58)

    yellowdog [utilizator] i-a raspuns lui newlook

    in alta partte
  • +11 (23 voturi)    
   Intimidarea DNA (Miercuri, 6 septembrie 2017, 15:41)

   Caligula [utilizator] i-a raspuns lui si_mort_va_vad

   OUG 13 a fost adoptata fara avizul necesar de la CSM. Asta e o abatere care trebuia investigata, pe langa faptul ca adoptarea sa facut in miezul noptii fara ca ea sa fie pe agenda intalnirii de guvern. Cu un avocat al poporului care apara guvernantii, cineva trebuia sa se sesizeze.

   In plus faptul ca opinia lui Kovesi e suprimata, arata ca actuala actiune e destinata intimidarii DNA.

   De aceea si trecerea inspectiei judiciare la MJ e facuta pentru a actiona ca instrument de intimidare in justitie. Ce se intampla acum e doar o repetitie generala.
 • +27 (45 voturi)    
  Savaliuc e pus pe rele... (Miercuri, 6 septembrie 2017, 12:52)

  vio7 [utilizator]

  Asta e alt tirliplic ce pupa dosul lui Kovesi pana mai ieri si acum incearca sa muste...si nu prea are cu ce.E justitiar cu grade de securist la fel cum e jumatate din distributia de la Antena3!Nu stiu cum ii mai rabda Sefu' sa minta in asa hal!!
  • +7 (23 voturi)    
   Daca doar ar minti, (Miercuri, 6 septembrie 2017, 14:14)

   Ciobanul Bucur [utilizator] i-a raspuns lui vio7

   nu ar fi prea periculosi. Minciuna e vizibila mai usor.
   Ei MANIPULEAZA - prin asta devin credibili pentru multi romani.
 • +35 (53 voturi)    
  Borfasii (Miercuri, 6 septembrie 2017, 12:52)

  omezu [utilizator]

  Tureaza motoarele la maxim pe toate fronturile. Ori ei ori noi!
  • -2 (8 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 6 septembrie 2017, 17:44)

   [anonim] i-a raspuns lui omezu

 • +18 (34 voturi)    
  A da : (Miercuri, 6 septembrie 2017, 12:54)

  si_mort_va_vad [utilizator]

  A se citi corect :

  veveve.SLUJU.ro ...........
 • +34 (52 voturi)    
  ca in stalinism (Miercuri, 6 septembrie 2017, 12:55)

  MG [utilizator]

  ne anchetati pe noi, va vom ancheta si noi pe voi.
  Nu conteaza ca puterea a derapat grav si OUG 13 a fost abrogata;
 • +22 (34 voturi)    
  Varan SLUJU )))) (Miercuri, 6 septembrie 2017, 12:55)

  un domn [utilizator]

  ce am mai ras ))))
 • +17 (33 voturi)    
  Se joaca cu focul presurile lui Dragnea de la IJ (Miercuri, 6 septembrie 2017, 13:03)

  cartofil [utilizator]

  Nu se stie ce dosare vor da drumul cei de la DNA dupa aceasta magarie. Cine stie, poate cer Parlamentului si arestarea lui Dragnea si a lui Tariceanu..... Ca au de ce ..... La cate hotii au facut acesti doi mafioti, trasi de sfori de la Moscova.
  • +19 (27 voturi)    
   Ce hotii au facut? (Miercuri, 6 septembrie 2017, 13:36)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui cartofil

   Pana la urma va deveni totul de domneiul trecutului.

   Albirea lor incepe incet, dar sigur. Refuz sa cred ca acesti penali vor scapa basma curata, dar pentru moment sunt sanse sa o faca. Nu-i problema. O sa le vina randul. Sper doar din tot sufletul sa fiu acolo de fata sa vad cand se va intampla.

   Sa se bucure acum de ce au realizat... in curand va pica tot in jurul lor.
 • +25 (39 voturi)    
  Cativa patrioti sunt ingenuncheati de infractori (Miercuri, 6 septembrie 2017, 13:12)

  catalinmz [utilizator]

  Nu mai e nicio indoiala, infractorii au castigat.
 • +28 (44 voturi)    
  Asaltul asupra justitiei este total (Miercuri, 6 septembrie 2017, 13:12)

  nginx [utilizator]

  Au pus umarul CCR, Parlamentul, CSM. Nu mai ramane dacat sa iesim in strada.
 • +25 (41 voturi)    
  Da' inspectia nu poate fi anchetata ? (Miercuri, 6 septembrie 2017, 13:19)

  Idealistu [utilizator]

  Cine sunt servitorii astia ai hotilor ? Ca ai justitie nu sunt. Bai pana nu-i fugarim pe strada, nu se lasa.
 • +15 (29 voturi)    
  Diabolici (Miercuri, 6 septembrie 2017, 13:21)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Eu nu contest ca cine greseste trebuie pedepsit. Daca pana si un gunoi ca LUJU are un pont corect, sa-l dea, iar daca vreun procuror sau orice ar fi a deraiat sa fie anchetat, sa plateasca amenzi, sa restituie bani furati si sa faca inchisoare. I am all for it.

  Dar cand este un abuz si nu este corect dpdv legal decat fie prin interpretarea curtii comunistodiale a romaniei care faciliteaza niste penali pentru ca au primit spaga prin marirea de buget si super-imunitatea lu' peste, ca sa nu mai vorbesc de varianta in care penalii onduleaza legile pana la limita absurdului in favoarea lor, scuze, dar nu pot sa fiu de acord...

  DNA a sesizat strict circumstantele (de ex. daca a fost initiat prin intimidare, amenintare, mita sau trafic de ifnluenta) si incalcarile de lege (distrugere documente, trecerea ca lege fara sa fi primit vreun aviz sau sa treaca pe la toata lumea, daca a fost scris de cienva neavizat etc.)

  Nu verificau nici daca procesul a fost respectat (realist vorbind, nici ala nu se poate numi "respectat" de cand MO a fost anexat penalilor), nu s-a verificat cine beneficiaza si nici daca este sau nu "corect" sau "moral" ce scrie acolo.

  Cat despre "anuntul istoric" (ca sa-l citez pe dottorul Monta) al Currtii Comunistilor, luati de aici:

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21654991-juristi-derapaje-majore-motivarea-curtii-constitutionale-ccr-incadreaza-fapte-penale-inventeaza-clauze-exonerare-interpreteaza-legi-depasindu-atributiile-limitele-sesizarii.htm

  Acum eu nu zic ca DNA nu a atact OUG13 si datorita naturii sale de atac la statul de drept si a fost un posibil act disperat de a salva Romania cu pretul imaginii. Problema este ca nici noi, nici CCR nu pot dovedi asta si sa se foloseasca asta ca scuza este ca si cand DNA ar folosi faptul ca Dracnev si Tradiceanu beneficiau de OUG13, ceea ce nu au voie. Cu alte cuvinte, ar aparea o ipocrizie crunta din partea CCR. Desigur legea ii paote avantaja, fiind facuta de penali. Dar vorbim acum concret.
  • -7 (15 voturi)    
   Cam lung... (Miercuri, 6 septembrie 2017, 16:05)

   tache3 [utilizator] i-a raspuns lui imi_pasa_de_romania

   Pasa,cam lung! Ceea ce ma face sa cred ca esti redactor,chiar la HP!
   • +4 (6 voturi)    
    Sunt vorbaret, asa e (Miercuri, 6 septembrie 2017, 21:54)

    imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui tache3

    Dar nu lucrez la Hewlett-Packard.

    Imi aduci aminte de unul care l-a insultat intr-un articol pe cel care l-a scris: Tapalaga. Problema era ca articolul a fost scris de Pantazi. Asa sunteti voi trolii: cititi titlul si atat.

    Se cheama HotNews, nu HotPews. Dar adevarul e ca "patria mama" va plateste la cantitate, nu la calitate. Ca si PSD. Asa ca ce asteptari sa am.

    Cat despre lungime, as fi scris si 4000 de caractere daca as fi putut. Cine n-are rabdare e ok, este oricum mai mult o eliberare de tensiune decat altceva. Nu e ca si cand PSD va citi ce scriem noi ca la un moment dat sa se simta si sa zica "maaa, ia uite cati oameni am suparat, hai sa demisionam". Toti o stim. Dar ne mai destresam. E ca un hobby. Asa cum e dezinformarea pentru voi.
 • +31 (43 voturi)    
  Incredibil!! (Miercuri, 6 septembrie 2017, 13:22)

  trem [utilizator]

  Ce rea-credinta e aici? Pai si atunci Iordache si ceilalti borfasi din Guvern ce aveau...buna credintza???

  Bai deja e mai rau ca in comunism frate. Si toti stam si ne uitam....para malaitza in gura lui natafleatza!

  Acesti indivizi penali, analfabeti si plini de matraguna ne vor baga pe toti care zicem ceva improtriva lor la puscarie. Ca in comunism.....ca suntem un neam de prosti ce stau acasa si se uita ca idiotii la TV!!!
 • -17 (35 voturi)    
  curaj (Miercuri, 6 septembrie 2017, 13:30)

  bobyff [utilizator]

  bravo pentru curaj. Nu-i nimic rau sa ii mai controleze si pe ei cineva odata la 10 ani. Altfel se impute rau de tot treaba: vezi cazul Uncheselul, sedintele in care Kovesi dadea ordine ce dosare sa iasa la iveala etc etc.
  • +18 (32 voturi)    
   Da, cazuri de mega coruptie. (Miercuri, 6 septembrie 2017, 13:53)

   ouyang [utilizator] i-a raspuns lui bobyff

   Cazuri care au usurat economia romaniei de niste sute de milioane, nu? Mortii tai de postac pesedist. E legal sa furi mai animalule?
 • +19 (29 voturi)    
  Romanistan,tara coruptiei endemice...... (Miercuri, 6 septembrie 2017, 13:30)

  Dumitru Palade [utilizator]

  Tara in care se fura,se minte si se inseala din greu,acolo unde si daca esti ministru,premier,presedinte de Camera in parlament,nimic nu te opreste sa fi si hot,excroc,mincinos notoriu,talhar,corupt.Tara in care a fi hot si talhar este ceva normal si cred ca daca dispar toate astea nu ne vom mai putea numi roman,pentru ca a ajuns un blestem si o rusine sa te numesti roman.
  O tara in care Dragnea conduce totul si excrocii si slugarnicii fac totul in numele acestuia intinand orice valoare democratica pentru o punga de bani, nu are ce cauta in Europa,asta e sigur.Locul nostru este in Africa.
 • +21 (27 voturi)    
  dati ma inspectia judiciara MJului... (Miercuri, 6 septembrie 2017, 13:40)

  liviu_ [utilizator]

  oricum se vede din avion ca e subordonata lui....

  daca maine parlamentul vrea o lege care sa legalizeze crima, pur si simplu nu ai ce sa le faci dpdv legal! ca tot tu intrii la bulau...

  tara de hoti frate
  • +12 (14 voturi)    
   Ce vis frumos ... (Miercuri, 6 septembrie 2017, 14:34)

   si_mort_va_vad [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   ... Iti dai seama ce cozi IMENSE !!! ar fi la
   shparlament , guberniu si sediile

   P$D - CIUMA ROSIE ?!?!?!
 • +20 (30 voturi)    
  Pumn in gura. (Miercuri, 6 septembrie 2017, 13:48)

  ouyang [utilizator]

  Direct. Țară de babuini, ridică-te!
 • +19 (25 voturi)    
  scursura... (Miercuri, 6 septembrie 2017, 13:53)

  mitocanu [utilizator]

  aceasta asa zisa publicatie LUJU.RO, finantata de don profesor INFRACTOR dan voiculescu, este doar o insailare de injurii la adresa dna...in fiecare zi, acesti indivizi balosi: adina anghelescu si razvan savaliuc nu fac altceva decat sa defaimeze dna, sa o jigneasca pe laura kovesi si pe procurorul general...sunt doi indivizi de ce mai joasa speta care merita sa fie tratati cu dispret si desconsiderare...
 • -18 (32 voturi)    
  Deci mai sunt sperante (Miercuri, 6 septembrie 2017, 14:00)

  holinessdani [utilizator]

  Ca si in Ro. nimeni sa nu fie mai presus de lege, nici macar procurorii.
  • +7 (13 voturi)    
   Sa fie deasupra legii hotii si tradatorii de tara. (Miercuri, 6 septembrie 2017, 16:28)

   ouyang [utilizator] i-a raspuns lui holinessdani

   Asta e visul umed al postacului pesedist. Stai calm. Cand se intampla asta nu mai ramane nimeni sa va tina cururile in viata trogloditilor
 • +15 (25 voturi)    
  tara in care negrul e alb (Miercuri, 6 septembrie 2017, 14:02)

  lp [utilizator]

  si albul negru. Dezastru absolut, atac pe toate liniile. si totusi #rezist
 • -14 (30 voturi)    
  Uite-asa se ajunge si la cap, doar nu se lauda (Miercuri, 6 septembrie 2017, 14:05)

  xrogo [utilizator]

  Codruta cu faptul ca acesti procurori nu se miscau "nici macar cu un milimetru" din ce le spunea sefa, se apropie sfarsitul povestii si pentru aceasta procuroare nefasta pentru justitia romaneasca!
 • -10 (26 voturi)    
  ? (Miercuri, 6 septembrie 2017, 14:06)

  Gigi Kent [utilizator]

  Uncheselu nu e ala de a cerut 10000 euro mita?

  #ziuacaprocuroriidna
  • -2 (12 voturi)    
   ? (Miercuri, 6 septembrie 2017, 15:40)

   JestersTear [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Kent-ul nu era unitatea de masura a spagii inainte de '89? Ba da.

   Am citit ca "cercetarile s-au finalizat cu netrimiterea in judecata a lui Jean Uncheselu" (apropo, chiar pe sluju.ro). Deci, mucles!
 • +22 (34 voturi)    
  Tot Haita A3? (Miercuri, 6 septembrie 2017, 14:07)

  Ciobanul Bucur [utilizator]

  Repet, repet, repet:
  - Romania e condusa de Haita A3, cea care a bagat frica in oasele clasei politice, obligand-o sa-i execute toate demersurile lansate de ea cu scopul disolutiei statului de drept.
  • +13 (19 voturi)    
   17 februarie 2016, o cerere catre CSM (Miercuri, 6 septembrie 2017, 15:00)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui Ciobanul Bucur

   ”Stimate Domnule Președinte,
   Subsemnata Camelia Bogdan, judecător în cadrul Secției a II-a penală a Curţii de Apel Bucureşti, vă rog respectuos să îmi admiteți cererea de apărare a reputației profesionale afectate prin emisiuni difuzate de Antena 3 și articole publicate pe portalul Lumea Justiţiei (www. luju.ro). . . . ."
   Dupa cum se stie a fost refuzata de catre vechiul CSM iar asta nou a exclus-o din magistratura.
   • -2 (8 voturi)    
    O fi nevinovata suava faptura, s-a vazut (Joi, 7 septembrie 2017, 0:18)

    xrogo [utilizator] i-a raspuns lui ty

    cum s-a dat in stamba la sedinta CSM, cand s-a simtit incoltita a inceput sa acuze pe toti membrii CSM de diferite chestii, mai mult sau mai putin plauzibile!
    • +1 (1 vot)    
     Ia un pesedist si pune-l in mijlocul unei (Joi, 7 septembrie 2017, 10:50)

     ty [utilizator] i-a raspuns lui xrogo

     comisii corecte ca sa vezi cum se comporta . . .
 • +7 (11 voturi)    
  ... (Miercuri, 6 septembrie 2017, 14:56)

  pathfinder [utilizator]

  Crusiulita mamii lor!!!
 • +8 (12 voturi)    
  Buna idee (Miercuri, 6 septembrie 2017, 15:06)

  benicio [utilizator]

  Uite ce idee buna ne da Inspectia Judiciara. Oare eu, ca simplu cetatean, nu pot sa deschid un proces impotriva ministrului justitiei? Modificarile propuse pentru legile justitiei nu se incadreaza la ""incalcarea grava a principiului separatiei puterilor in stat"? Parca s-ar potrivi...
  • +2 (4 voturi)    
   nu poti (Joi, 7 septembrie 2017, 0:05)

   om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui benicio

   si nu se incadreaza.
   guvernul, conf. constitutiei, alaturi de palavrament, propune legile, au drept de initiativa legislativa. palavramentu' hotaraste prin vot.
   ..............
   ARTICOLUL 74
   (1) Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.
   ............................................
  • +2 (2 voturi)    
   doar mersul la vot ajuta (Joi, 7 septembrie 2017, 2:17)

   MG [utilizator] i-a raspuns lui benicio

   si stampilatul undeva/cumva bine
 • -6 (18 voturi)    
  dom tapalaga (Miercuri, 6 septembrie 2017, 15:09)

  om simplu din multime [utilizator]

  cum a pornit actiunea judiciara, ca inspectia nu hotaraste, numai trimite rezultatul anchetei pe masa csm....iar csm hotaraste disciplinar, nu da sentinta judecatoreasca.
  acolo, dna poate sa'si apere pozitia, sa dovedeasca daca a avut dreptate, daca au dovezi ca ministerul justitiei a distrus probe. distrugerea de probe e caz penal si se judeca in curtea de justitie.
  oricum, masurile disciplinare vor fi sau nu, caci decizia va fi la sectia de procurori a csm, iar noi avem un proverb.
  ala cu corbii....

  prevad un happy end a la caragiale, pupat peatza costitutiei ! :-))
  • 0 (2 voturi)    
   asa da, (Miercuri, 6 septembrie 2017, 23:53)

   om simplu din multime [utilizator] i-a raspuns lui om simplu din multime

   ati sucit'o sa iasa. actiune disciplinara mai vine sa se potriveasca..
 • -10 (20 voturi)    
  Totusi... (Miercuri, 6 septembrie 2017, 15:15)

  Gigi Kent [utilizator]

  Si totusi ma gandesc ca nu e vina saracilor procurori. Daca ametitii din strada strigau "DNA sa vina sa va ia!", acum ce sa fi facut si ei, saracii procurori. S-au lasat dusi de val.

  De unde se vede treaba ca o lozinca de tipul "DNA sa vina sa si-o ia!" era mai potrivita.
 • -6 (18 voturi)    
  ne place au ba, (Miercuri, 6 septembrie 2017, 15:18)

  victor L [utilizator]

  CCR a constatat ca DNA si-a depasit competentele.
  Daca nu ne convine, hai sa procedam ca USL-ul in 2012. Sau am uitat? sa decapitam CCR-ul si sa ne facem legile noastre; da-l in dreaq de stat de drept!
  • +9 (17 voturi)    
   cand a costatat CCR... (Miercuri, 6 septembrie 2017, 15:36)

   demaGOGU [utilizator] i-a raspuns lui victor L

   ...ca DNA a incalcat Constitutia?

   pana la noi ordine, CCR verifica doar constitutionalitatea legilor.
   • +3 (7 voturi)    
    bun nume (Miercuri, 6 septembrie 2017, 16:26)

    victor L [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

    ti-ai ales, @ demaGOGU .
    Ba, a constatat un conflict constitutional intre actiunea DNA si membrii guvernului; mai informeaza-te.
 • -4 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 6 septembrie 2017, 16:54)

  [anonim]

 • +1 (1 vot)    
  Nu le convine 20 ianuarie, vor sa umplem pietele (Vineri, 12 ianuarie 2018, 12:18)

  deval [utilizator]

  mai devreme ! ok !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by